Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. June '18 20:35 by Jørli Petersen

Alt for meget nyt

Kia har endnu ingen priser på ny Ceed, og det er første gang Kia viser en ny model, uden at fortælle hvad den koster. Måske fordi der er alt for meget nyt, alt for mange nye forbrugstal, alt for mange prisstigninger i afgift, og så ved man ikke, om ny Ceed får de berømte fem stjerner, der også har indflydelse på bilens pris.

Der står september på kalenderen før den nye Kia Ceed får officiel debut i Danmark, men de første 5-dørs modeller er allerede i landet, og Bursd.com har smugkikket på den første efterårsmåneds nyhed.

Kort beskrevet er ny Ceed nyt motorprogram, mere sikkerhed og mere plads både i kabine og bagagerum, men hvor skal vi placere bilen, og hvad er dens muligheder på det danske marked?

Vi forhandler stadig pris forklarer Kia, i håb om at det forklarer hele situationen, men det kan også hænge sammen med helt nye faktorer, for de tekniske oplysninger om ny Ceed indeholder forbrugstal opgivet efter den nye WLTP norm. Det betyder et helt samesurium af priser på den samme bil, det betyder også højere priser, fordi bilerne ikke kører så langt på literen efter den nye målemetode, og så ved Kia ikke, om den nye Ceed får fem stjerner fra Euro NCAP, der også har betydning for bilens afgift og dermed pris.

Kabinen er ny Ceed ligner alle andre kabiner fra Kia i alt for høj grad.

Det er første gang i Kias danske historie, at man præsenterer en ny model, uden at vide hvad den koster, og selv om det er røgslør, kan vi da slå fast, at ny Ceed skal koste fra 200.000 kr i en skrabet begyndermodel, mens de mere almindelige modeller skal koste fra 215.000 kr for den flade benziner, den lidt større skal så koste 235.000 kr, mens en topmodel med pænt udstyr og automatgear skal ligge omkring 275.000 kr som det højeste, og ønsker man den mest solgte model Ceed, – en stationcar, – skal man lægge ekstra 15.000 kr oven i prisen, målt efter sommerens type afgifter.

For dieseludgaverne skal vi også starte umiddelbart over 200.000 kr, der er et prishop omkring 10.000 kr for et andet styreprogram til 1,6 motoren, så den ryger fra 115 til 136 HK, Igen lander vi omkring 275.000 kr for den rigtige diesel med 136 HK og automatgear, og netop automatgear er særdeles vigtigt til ny Kia Ceed diesel, for bilen er så højt gearet, at det er for meget af det miljø-gode med manuelt gear, så derfor lægger vi ud med den klare anbefaling. Køb automatgear til Ceed diesel.

Automat til diesel

Hvis Kia havde sat priser på ny Ceed, havde vi sparet en forfærdelig masse linjer allerede, men vi kan også oplyse, at en af to grundmotorer i det nuværende program forsvinder. 1-liters med 100 HK er væk, den erstattes af 1-liters 3-cylindret med 120 HK, den nuværende basismotor med 1,4 og 100 HK kører videre, og med turboladning ryger 1,4 versionen op på 140 HK.

Diesel hedder i fremtiden 115 og 136 HK, alle biler har 6-trins manuelt gear, automatversioner fås til alle med undtagelse af basis 1,4 100 HK, og som tidligere nævnt, Ceed diesel bør vælges med automatgear, som er en fremragende 7-trins af typen dobbeltkobling, men det hører også med, at man får bedre drejningsmoment, når man vælger automatgear, plus 40 Nm for 1,6 136 HK, mens forbruget er stort set uændret fra manuelt gear til automatgear.

Kia Ceed diesel. Gearet så højt, at det er alt for voldsomt til manuelt gear.

Mere af det kendte

Ny Kia Ceed bygger videre på den succes og de kvaliteter, bilen har vist i hele sin levetid. Første indtryk af ny Ceed viser samme indstilling til afstemning af undervogn og styring, Ceed er også i fremtiden en bil med en ganske fast afstemning og god styrekarakter, vi bemærker også meget lidt motorstøj i kabinen, som til gengæld har fået en del rumlen, som kan skyldes en lidt ru asfalt i området, og så kan vi forsikre, at Kias stil, design og indretning er helt i tråd med alt det vi allerede kender, så Kia er Kia, Kia kabine er Kia kabine, og selv om det er nydeligt og fungerer ganske udmærket, efterlyser vi lidt særpræg fra model til model, og især de lidt dyrere modeller, må da godt vise merprisen, når den der har betalt for bilen, sidder bag rattet. Det er jo først og fremmest her man oplever bilen og fornøjes.

Meget mere plads

Sikkerheden i ny Ceed har fået den opdatering, der kan forventes af en ny bil i 2018. Auto- og nødbremse, diverse former for linjevogter med radar og medstyring, når man nærmer sig hvide striber. Vi har noteret, at linjevogteren er let af sætte ud af drift, radar med indbygget afstand til fartpiloten og flere nye indstillinger og tilpasning til det mere personlige, men den største forbedring af ny Ceed er måske, at bilen er blevet større målt på den volumen og plads, der er så vigtig for biler i denne klasse.

Vi har kun kørt 5-dørs modellen, som også er vokset mærkbart, og på rene mål har Kia holdt fast i uændret akselafstand, man har afkortet bilens udhæng over forakslen, mens man har øget udhænget over bagakslen, hvor der især er et noget større udhæng på Kia Stationcar, der har fået et bagagerum, som vi morede os med at sammenligne med bagagerummet i en gigantisk Rolls Royce, der stod på nabostanden, på forårets biludstilling i Geneve.

Hvad skal vi så mene om ny Ceed? Vi kan analysere løs på nyheden, men uden at vide hvad den koster, og hvor den lander i forhold til naturlige konkurrenter, afholder vi os fra at sige noget endeligt og skråsikkert. Vi venter til vi har set alle de nye priser og kørt nogle flere kilometer i ny Kia Ceed, som i nyeste udgave staves lige ud af landevejen.

Dette er en 5-dørs Ceed, men det ligner i høj grad en stationcar. Meget lodret bagklap er med til at give endnu mere plads til bagage, men ny Ceed har samme akselafstand som forgængeren, mens udhænget over baghjulene er blevet meget større.

Pin It on Pinterest