Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. September '16 09:52 by Jørli Petersen

Amarok de-luxe

Amarok rykker helt frem i pick-up klassen med masser af luksus og med sikkerhed typens mest lækre dieselmaskine.

Amarok rykker helt frem i pick-up klassen med masser af luksus og med sikkerhed typens mest lækre dieselmaskine.

VW skifter stil med den nye udgave af Amarok. Fra en nogenlunde traditionel pick-up med 2-liters diesel med tvivlsom udstødning, har man været en tur hos Audi, og hentet den lækre 3-liters V6’er, som nu bliver grundmotor i det nye Amarok-program.

V6 TDI motoren kommer i flere versioner, fra 163 over 204 til 224 HK i skrappeste udgave, og der er selvfølgelig en gedigen trækkraft med 550 Nm ved 1500 omdrejninger fra den 6-cylindrede lækker-diesel.

Amarok kommer med 8-trins automatgear eller 6-trins manuelt gear, med det VW beskriver som en meget høj gearing i 6., så man kan køre med lave omdrejninger på motorvej.

Drivlinien giver yderligere muligheder for valg. Den helt primitive Amarok har 2-hjulstræk, mens der er to typer 4-hjulstræk på programmet, hvor den ene er af Torsen typen, og så er vi endnu engang tilbage hos Audi, som har benyttet Torsen 4-hjulstræk fra de første meget succesrige rallye-biler, for snart mange år siden.

VW har været på rov hos Audi. Fra 2-liters TDI motor med partikelproblemer, får Amarok nu 3-liters Audi V6'er som standardmaskine.

VW har været på rov hos Audi. Fra 2-liters TDI motor med partikelproblemer, får Amarok nu 3-liters Audi V6’er som standardmaskine.

VW forsøger også at gøre Amarok attraktiv på hvide plader, – for første gang kan man få Amarok med fem sæder, påpeger VW, men det er selvfølgelig originaludgaven af Amarok, så i realiteten er denne udgave af Amarok lettere at sælge end den danske udgave på gule plader, men prisen er selvfølgelig meget anderledes på hvide plader.

Som dansk varebil starter prisen for ny Amarok V6 TDI med 288.000 kr før moms og rabat for en 204 hestes udgave. Den kraftigste udgave af Amarok med 224 HK koster fra 309.000 kr før moms og rabat, mens prisen for den kommende mindste-udgave med 163 HK stadig ikke er fastsat. Den lille Amarok er først klar til salg i løbet af nogle måneder.

Skulle man have lyst til at køre i en Amarok på hvide nummerplader, starter prisen ved 641.190 kr før metallak, trækkrog, måtter og levering.

Model flad Amarok har 163 HK og 2-hjulstræk, men der er også tp typer 4WD på mulighedernes liste. Det mest avancerede er nok engang noget Audi, et 4-hjulstræk af Torsen-type, som Audi har benyttet i mange år.

Model flad Amarok har 163 HK og 2-hjulstræk, men der er også to typer 4WD på mulighedernes liste. Det mest avancerede er nok engang noget Audi, et 4-hjulstræk af Torsen-type, som Audi har benyttet i mange år.

Pin It on Pinterest