Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. September '22 19:25 by Jørli Petersen

AMG med besvær

Man skal holde tungen lige i munden, hvis man have den fulde modelbetegnelse på den nye AMG.

Navnet er lidt kompliceret, og kunne vel godt blive brugt som en slags spiritusprøve, for den nye model Mercedes AMG hedder videre C 63 S E Performance.

Det kræver næsten krøller på tungen, at få hele remsen udtalt så alle forstod hver eneste tal og bogstav.

Vi provokerede også en anelse ved at skrive Mercedes før AMG, for den nye C63 S E har skiftet stjernen ud på fronten, – slet ikke noget symbol på Mercedes, i stedet har man plantet et AMG logo på det sted, hvor der tidligere var en stjerne, og AMG er synligt flere steder, også i læderstuen, hvor AMG logoet er præget ind i den intetanende kohud.

Tjek lige den velkendte stjerne i rattet. Måske den eneste i hele bilen.

Helt har Mercedes ikke sluppet AMG løs på egen bane, der er fortsat en stjerne midt i rattet, så ejeren kan følge sig nogenlunde beroliget, men ro er næppe det, der er særkendet på denne AMG, der bliver den hurtigste serieproducerede bil med 4-cylindret motor. Ifølge Mercedes.

4-cylindret? AMG?

Den er go’ nok. Den nye AMG både fejrer AMG’s runde jubilæum, samtidig med den skærer cylindre af blokken, og tilføjer en god gang elmotor (204 HK) (tilsat, for det store ”E” foran Performance i modelbetegnelsen betyder, at den nye C-AMG er en hybrid med et 6,1 kWh batteri.

AMG har begrænset sin skrivelyst på bagsmækken.

To elmotorer er lagt ind i systemet, den 4-cylindret motor er 2-liters, det er også en motor med endnu en rekord, det er en serieproduceret motor med en litereffekt på 238 HK per liter, så gang selv med to, og da den samlede ydelse er 680 HK, kan du fortsætte lidt på regnemaskinen, og finde ud af hvor meget effekt der kommer fra elmotorerne, og så kan man godt skæve lidt til præstationerne, for selv om elmotorerne helt afskaffer det man populært kalder turbotøven, der er slet ingen huller i effekten, og set på den baggrund er en 0-100 tid på 3,4 sekund selvfølgelig fornem, men heller ikke direkte imponerende, selv om både Mercedes og AMG bedyrer, at den teknik vi finder i den nye AMG med det vanskelige navn, er fyldt til randen med F1 teknik.

Ny AMG er den første med 4-cylindret 2-liters motor. Tilsat turbo og elmotorer ryger effekten op på 680 HK.

Det vi ikke har nævnt er selvfølgelig, at den nye AMG har både 4Matic og 4WS som standard, baghjulene kan dreje op til 2,5 grad, modsat styreretning op til 100 km/t, og samme vej over, AMG oplyser også tophastigheden til 280 og 270 km/t for henholdsvis sedan og stationcar.

Endelig ved vi, at bilen er klar til produktion, men vi har endnu ikke nogen oplysning om den kommende danske pris.

Masser af køreprogrammer og en klassisk avanceret undervogn.

Pin It on Pinterest