Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. January '17 22:24 by Jørli Petersen

Ampera-e må vente til 2018

Opel Ampera-e var det store trækplaster på Opels stand i Paris, men salgsmæssigt er det Norge der trækker, og Norge er første og eneste land hvor man kan købes Opels nye el-bil.

Opel Ampera-e var det store trækplaster på Opels stand i Paris, men salgsmæssigt er det Norge der trækker, og Norge er første og eneste land, hvor man kan købes Opels nye el-bil.

Norge giver omfattende statsstøtte til elbiler, og det er årsagen til Opels valg af Norge, som det første land, hvor man kan købe den nye Opel Ampera-e.

Prisen for Ampera-e er sat til 300.000 norske kroner. I danske kroner er det omkring 250.000 kr, og årsagen til prisen i Norge er blandt andet, at man heller ikke betaler moms på el-biler i Norge. Der er selvfølgelig heller ikke nogen registreringsafgift, men der er også fordele om fritagelse for vejafgift og andre lækkerier, som almindelige bilister belemres med, og den omfattende tilskuds- og fordelspakke til el-biler i Norge, er årsag til Norge som Europas absolutte topsælger af el-biler.

Den nye Ampera-e bliver i løbet af 2017 mulig at købe i lande som Holland, Tyskland, Frankrig og Schweiz, mens en gruppe andre lande må vente med at få Opels el-bil til 2018, og Danmark er blandt de lande, der er skubbet til 2018, takket være de omfattende norske subsidier.

Den danske pris for Ampera-e er langt fra kendt. Ved seneste årsskifte blev de danske afgifter på el-biler øget, og det samme sker næste nytår, og i Danmark betaler man moms af el-biler som man gør på alle andre biler, så prisen på en danske Ampera-e forventes at komme over 400.000 danske kroner.

Der kører allerede flere end 100.000 el-biler i Norge. I 2016 var 22 procent af alle nye biler el el-bil og årsagen er åbenlys.

Foruden at slippe for både afgifter og moms på en el-bil, slipper man også for at betale vejafgifter og bompenge. Man får også gratis parkering på offentlige p-pladser og gratis færgeoverfart, man må køre i busbaner og hvis man bruger en el-bil som firmabil, slipper man med halv beskatning på firmabilen.

Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvor længe Norge vil opretholde så gunstige, skattefinansierede fordele til en enkelt biltype og transportform.

Hvis man køber en el-bil Norge, slipper man for bilafgifter, man betaler heller ikke moms på bilen, man kan parkere gratis, og kommer gratis med norske færger, man betaler heller ikke vejafgift og hvis man bruger en el-bil som firmabil, slipper man med halv skattebetaling.

Hvis man køber en el-bil Norge, slipper man for bilafgifter, man betaler heller ikke moms på bilen, man kan parkere gratis, og kommer gratis med norske færger, ligesom man ikke betaler vejafgift eller bompenge,  og bruger man en el-bil som firmabil, slipper man med halv skattebetaling.

Pin It on Pinterest