Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. February '16 18:38 by Jørli Petersen

Astra vinder i Europa

Opel Astra er kørt med titlen Car of the Year i Europa 2016, tæt fulgt af Volvos store XC90.

Opel Astra er kørt med titlen Car of the Year i Europa 2016, tæt fulgt af Volvos store XC90.

Opel Astra er både Årets Bil i Danmark 2016 og nu også Car of the Year 2016 i Europa. Endnu engang måtte Opel dyste til sidste stemmeseddel med andre skrappe kandidater som Volvo XC90, og i tidligere udsendt pressenyt fra Volvo antyder den tidligere svensk-ejede virksomhed, at man havde forhåbninger, om at kunne løbe med den europæiske titel, og de afgivne stemmer viste, at det endte med at være et meget tæt opløb mellem Opel og Volvo.

Opel Astra, der også sælges under navnet Vauxhall i England, hentede i alt 309 point fra de mange jurymedlemmer, som er fordelt over hele Europa. Volvo fulgte den klassiske familiebil til dørs med 294 stemmer, så Volvo var lige ved og næsten, men alt i alt er det et meget flot resultat af den store Volvo, som også er en lidt kostbar bil i lande, hvor man slet ikke kender til begrebet ”afgift på biler”.

Årets nummer tre er en overraskelse set med danske øjne. At Mazda MX5 kan hente en plads som nummer tre må betegnes som en hæder til Mazda og deres sportsvogne, og vi løfter på hatten for de lande, som både har klima og især nul i afgift, så en bil som Mazda MX-5 for alvor kan komme til sin ret. Sagt mellem os og læserne, så er det yderst velfortjent, at Mazda på den måde gør opmærksom på sine kvaliteter.

Årets nummer fire blev Audi A4, som akkurat gjorde det en anelse bedre end Jaguar XE. I Danmark var det lige modsat, Skoda Superb blev årets nummer seks mens den nye BMW 7-Serie endte som nummer syv blandt de biler, som opnåede at blive nomineret i Europa.

Car of the Year 2016

1: Opel Astra 309 point

2: Volvo XC 90 294 point

3: Mazda MX 5 202 point

4: Audi A4 189 point

5: Jaguar XE 163 point

6: Skoda Superb 147 point

7

: BMW 7-Serie 143 point

Pin It on Pinterest