Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. May 20:53 by Jørli Petersen

At vente på en VW

Under normale omstændigheder, ville denne model Cargo bliver meget mere almindelig end samme bil med sæder og ruder hele vejen rundt, men bilens design og signaler til tidligere tider, laver om på alle normale begreber.

ID.Buzz Pro og ID. Buzz Cargo er i byen. Nærmere betegnet i København, og ikke mere end en fodgængerovergang væk fra den velkendte statue af H.C. Andersen og Nyrops rådhus. De første eksemplarer af det der ligner en meget eftertragtet bil, er på rundtur for at gøre en allerede lang venteliste endnu længere, og vi kommer nok ikke til at overdrive, når vi skriver, at ventetiden på ID. Buzz bliver den længste ventetid på en serieproduceret VW nogensinde.

ID.Buzz har dansk slagsstart omkring efterårsferien, og hver forhandler for lidt mere end en enkelt bil, hvis han er heldig. Herefter er leveringen til landets forhandlere yderst tyndbenet.

ID.Buzz starter i serieproduktion i løbet af efteråret, de første (få) biler kommer til Danmark i uge 41, men uanset hvor hurtigt du spurter til den lokale VW forhandler, skal du være mere end heldig, hvis du kan få bilen leveret i løbet af 2023.

Først i 2024 kommer produktionen op på noget der ligner acceptable produktionstal, og så lyder det allerede uvirkeligt, når VW sammen med den første visning på Rådhuspladsen fortæller, at ID.Buzz også kommer i lang udgave og med i alt tre størrelser batteri.

Hvilken af de to versoner bliver så den mest almindelige?

Tysk el-bil anno 2022. Første udgave af model Pro har plads til fem.

Under normale omstændigheder vil varebilen langt overgå personbilen i salgstal, men ID.Buzz er meget mere end en bil til person- eller varetransport. Det er en bil med tydlige signaler til tidligere tider, det er genkomst for biler af MPV-typen, som næsten er forsvundet fra markedet, og ID.Buzz har på sin egen måde størrelsen med sig, for den første model er en mellemting mellem en Caddy og en Transporter.

Som varebil er ID.Buzz Cargo tydeligt mindre end en Transporter. Den første model Pro, som aldrig bliver forvandlet til camper, er 5-personers, og der bliver først tale om endnu et sæde, når den lange version ID.Buzz dukker op hos forhandlerne i 2024.

Mindre varerum og måske mere velegnet til byerne. Buzz er en mellemting mellem Caddy og Transporter målt på størrelse.

Teknisk er der ikke meget hokus-pokus i ny ID.Buzz. Bilen har det så at sige i designet. Alt andet er kendt og på vej til at blive gennemtestet mekanik, ID.Buzz er en forklædt VW ID.3, det er den samme 204 HK elmotor, der ligger gemt i ID.Buzz, så nyheden vil være, at batteripakken er 77 kWh, som skulle give en rækkevidde på 413 km målt efter WLTP metoden.

Som varebil er totalvægten 3000 kg. Nyttelasten er 627 kg, så batterier koster på vægten, og skulle nogen være interesseret i bilens varerum, kan vi oplyse, at den indvendige længde er 221 cm, og dermed tydeligt mindre end det der findes i standard Transporter.

Let indstigning, stort glasareal og alt i sikkerhed.

Den udstillede model ved Rådhuspladsen var udstyret med trækkrog. Vi har ikke vægt på den størst tilladte trailer, men det er som altid uinteressant efter en el-bil, for el-biler og trailere er en rigtig dårlig kombination.

På forunderlig vis får man lidt bedre rækkevidde, hvis man vælger ID.Buzz Pro, – altså bilen med sæder og ruder hele vejen rundt, der er selvfølgelig også andre sæder og mere udstyr i Buzz Pro, men prisen er også derefter, og man får ikke rabat, fordi ventetiden er voldsom.

Model Pro skal koste 489.990 kr med måtter og nummerplader. Cargo – eller varebilen koster 329.995 kr før moms og 412.495 kr incl moms.

Hvis du synes det sværmer med ID.Buzz i august måned i København, er det ikke helt forkert. København er værtsby for den internationale præsentation af VW’s kommende succes.

Denne oldtimer er til salg. Pris 325.000 kr. Er den dyrere eller billigere end den nye ID.Buzz?

Pin It on Pinterest