Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. January '19 17:24 by Jørli Petersen

Auto Cross

To varianter af en ny bilmodel er ikke imponerende. Især ikke, når den valgte teknik ikke opfylder alle krav.

Da vi gik tæt på den manuelle Mitsubishi Eclipse Cross, var vi lidt kritiske i forbindelse med det begrænsede motorprogram. En enkelt variant på 1,5 liter og 163 HK er ikke noget der kan imponere hverken Per eller Poul, og i første rundgang med Eclipse Cross efterlyste vi mulighed for dieselmotor til en bil, som godt kan ligne en bil, der kan bruges til rigtigt mange formål. Fra chefmobil i den lille private virksomhed til den brugbare trækker til aktive heste- eller campingfolk.

Motoren i Eclipse Cross er både godt nyt og knap så godt nyt. Det positive er, at Mitsubishi ikke spiser os af med en 3-benet motorløsning, det henter masser af point her på redaktionen, men det mindre gode er, at de 163 HK der opgives som det maksimale, er lidt ude at svømme, forstået på den måde, at vi ikke kan mærke de mange heste, og de 250 Nm allerede fra 1800 omdrejninger er frembragt at trykladning. Det er ikke et naturligt moment bragt for dagen af en pæn mængde kubik, og i runde et var vi også efter gearingen, som vi mente kunne være noget bedre i den automatgearede Eclipse Cross.

CVT-finter

Hvis vi springer alle indledende fraser over, bliver resultatet et både og. Den automatgearede Eclipse Cross er bedre end den manuelle, men den er ikke hvad vi havde forventet.

Automatkassen er af typen CVT, der også kendes under betegnelsen milliongear.

Todelt bagrude i den tophængslede bagklap giver den nye Mitsubishi sit helt eget design.

Mitsubishi har lavet et pænt stykke arbejde med automatgearet, man har forprogrammeret gearingen så det ligger nogenlunde velvalgt, men det fungere kun fornuftigt, når man ikke stresser bilen. Hvis den for alvor skal lave noget, dukker CVT finurlighederne op til overfladen, og hvis man forstiller sig, at man spænder de tilladte 1600 kg på krogen, vil man for alvor få milliongearet at mærke.

På den måde er vi tilbage ved udgangspunktet. Vi efterlyser en diesel, og vi efterlyser en mere traditionel automatkasse. Enten den helt traditionelle med converter eller måske en gearkasse at typen dobbeltkobling, og det ligger ikke helt uden for Mitsubishis rækkevidde.

Dels har man selv gearkasser af den type, dels er Mitsubishi blevet en del af den meget stor bilkoncern, der har automatkasser liggende i stride strømme på hylderne, så det er bare at vælge, og det samme gælder dieselmotorer. Det burde også være muligt.

Vi kan undres over, at flere japanske bilmærker synes at have forkærlighed for CVT automatgear, men vi bøjer os også for de barske kendsgerninger, for en CVT gearkasse kan dresseres til at optimere en bils økonomi, det er også tilfældet med Eclipse Cross, der både har bedre præstationer og lavere forbrug end den manuelle model.

WLTP forbrug

Under test af Eclipse Cross havde vi et notat der gik på bilens økonomi. Vi mener det ligger lidt i den rigelige ende, men vi kan ikke dokumentere det i nøgne, officielle forbrugstal.

Mitsubishi oplyser bilens forbrug i den nye WLTP norm. Det er nye tider, og det vi skal vænne os til de næste år, men vi har stadig meget lidt at sammenligne med, så vi lader nåde gå for ret, og nøjes med vort noget løse indtryk af bilens forbrug.

Alle øvrige indtryk af Eclipse Cross svarer selvfølgelig til det vi kunne konstatere, da vi havde den manuelle version til test. Tast Mitsubishi Eclipse Cross i søgefeltet, og læs alt om den manuelle, design, størrelse og komfort, mens udgangen af denne automat-test må være, at automatgearet Eclipse Cross er bedre end manuel bil med samme navn, men det hører med, at den ikke helt lever op til forventningerne.

Og så behøver vi ikke at gentage, at vi efterlyser bilen med noget solid dieselpower i maskinrummet.

Mitsubishi Eclipse Cross AWD 1,5T aut

Lækker kabine med flere af de kendte Mitsu-specialiteter.

Pris: fra 283.881 kr

Pris for testbil: 398.925 kr

Motor: 1,5-liter 4-cyl

CVT automatgear

163 HK v. 5500 o/m

250 Nm v. 1800-4500 o/m

0-100 km/t: 9,8 sek

Tophastighed: 200 km/t

Forbrug WLTP: 14,3 km/l

Kørevægt: 1550 kg

Totalvægt: 2150 kg

Trailer: 750/1600 kg

CO-2: 175 g/km

aut har bedre præstationer og lavere forbrug end manuel, men dette er 4WD udgaven – den eneste, og det koster selvfølgelig. Stadig lidt forvirring omkring tal, men Mitsubishi bruger WLTP, og vær forsigtig med direkte sammenligning …… med CVT aut-gear

Pin It on Pinterest