Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. November '22 20:12 by Jørli Petersen

Bæstet

Mette er glad for sin store Audi W12, der holder folket på sikker afstand.

Har du lagt mærke til Mettes Audi, der fungerer som transportmiddel til den kongelige undersøger, og der er ikke meget grønt i den store Audi, som nogle steder kaldes for Bæstet.

Mettes Audi trækker begrebet ministerbil til det yderste, og hvis vi taler CO2, er der ikke megen grøn fremtid at hente for den store Audi, der foruden at være en model Lang, så der er ekstra god benplads på bagsædet, også er en W12, og dermed en motorisering fra øverste hylde.

Det er meget få biler, som i det hele taget har 12-cylindret som en mulighed, men den 6,3 liters motor lægger da også pæne 500 HK, og som vi har beskrevet det i en anden artikel, er mange heste pudsigt nok noget positivt, når der skal vælges ministerbil, for masser af power betegnes i ministerkredse som sikkerhed, så jo flere heste jo bedre.

De 6,3 liter koster selvfølgelig ikke gratis. Det officielle forbrugstal oplyses til 7,4 km/l, og det er som altid et tal, der er et beregnet gennemsnit. Ved bykørsel er forbruget betydeligt mere end de 7,4, og har ministerchaufføren en lidt tung højrefod, kan det gå rigtig stærkt, og det belaster selvfølgelig også det officielle tal for CO2 udledning, som er 314 gram for hvert kørt kilometer.

Det der er endnu mere interessant, er vægten på den store Audi 8, og måske er det vægten, der har givet bilen sit tilnavn, for ”bæstet” vejer 3888 kg i køreklar tilstand, og det er før, der kravler en kongelig undersøger ind i bilen.

Vægten afslører samtidig, at bilen er armeret. Der er puttet godt med skudsikre materialer i bilen, dørene er voldsomt tykke, glasset er også skudsikkert, og det er denne ekstra gardering mod folket, der giver den høje egenvægt.

Som forsvar kan vi oplyse, at bilen ikke længere er helt ny. Den lange Audi blev registreret første gang i sommeren 2016, så det er ikke den nuværende kongelige undersøger, der har bestilt eller godkendt den ekstra høje pris på den lange ministerbil.

Man kan more sig over, at det er Lars Løkke, der har købt en lang Audi, så der er ekstra plads til lange ben på bagsædet. Den store W12 vejer 3888 kg i køreklar stand, og da Mette har taget en anelse på de seneste tre år, er vi tæt på fire tons, når minister incl håndtaske er klar på bagsædet.

Pin It on Pinterest