Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. November '22 19:45 by Jørli Petersen

Bare almindelig

En helt almindelig stationcar, men som el-bil. Hvorfor havde ingen lavet sådan en tingest før MG?

MG skyder frisk fra hoften, og hvor mærket blev mødt med skepsis, da MG dukkede op i en helt anden skikkelse, har man først slået navnet fast fordi man kunne levere el-biler, hvor ingen anden kunne, og nu markerer man sig med et bredt program af biler, som breder sig over en lang række modeller, så man lidt frækt kan sige, at man kan finde en bil til de fleste.

Det eneste man ikke finder hos MG, er den type bil der gjorde mærket kendt og elsket, nu er det noget kineser-noget, og vi kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet, da vi skulle etablere kontakt med snakkefonen i lommen og bilens indbyggede blåtand.

Da vi søgte på lommeapparatet fandt vi en mulighed der hed ”kinøjserdyt”, og det er sgu’ da selvironisk. Man er ikke mere end man er, og man giver sig ikke ud for at være noget andet og finere, og det er en af grundene til, vi har kaldt denne test af MG 5 for ”bare almindelig”.

Begejstringen for el

Den anden grund er bilens ”almindelighed”. Her har vi en helt klassisk stationcar, en bil med alle de gode og praktiske detaljer, som man historisk finder i en stationcar, forskellen til denne MG er blot, at den er en ellert, og det er samtidig den første af sin art.

Den vanlige klage over for meget skærm og for få knapper. Når det er sagt, så er MG ikke de værste.

Alle konkurrenterne synes det er mere smart at lave noget SUV, men det er på alle måder selvmodsigende, for hvorfor gør en bil unødvendig høj, især når det er en ellert, i samme øjeblik en type SUV stikker næsten ud på landevejen, skal den flytte endnu flere skovlfulde modvind, for at opretholde den ønskede hastighed, så en stationcar er betydeligt mere snusfornuftig, – og almindelig.

Det er heller ikke undgået den faste læsers opmærksomhed, at vi ikke er vildt begejstret for el-biler i al almindelighed. Der er for mange ulemper, bilerne har den begrænsede brugsværdi, kan kun bruges som bil nummer to i langt de fleste familier, og kan man nøjes med en bybil, hvad er el-bilens rette element indtil den perfekte el-bil er udviklet, hvorfor så ikke vælge den klassiske stationcar, som beviseligt har opfyldt alle de praktiske formål, man finder hos alle danske familier. Selv den lille trailer er muligt efter MG 5, bevares, 500 kg er nærmest en griner, hvis bilen havde været en almindelig bil med stempelmotor, men kan kan luske afsted med sit haveaffald, og man kan hente en stak brædder hos den lokale tømmerhandler.

Ingenting her, – og det er netop styrken. Det er masser af praktisk plads og lav læssehøjde.

Alt det kedelige

Hvis nogen skulle mene, vi er gået i gang med at skrue MG 5 ned under brædderne, er det forkert. Ja, det en ellert, men en bedre en af slagsen, vi tager som altid udgangspunkt i prisen, og her kan vi kommer under 300.000 kr samtidig med vi har fingre i en særdeles praktisk bil, der er ikke hugget en hæl eller klippet en tå får at få prisen ned, og det praktiske har vi allerede haft under rigelig behandling, så hvorfor ikke tage fat på de to sidste punkter, køreegenskaber og teknik.

Batteripakken i MG 5 er det vi kalder middel. De officielle 61,1 kWh siger også noget om bilens vægt, og 57 kWh kan anvendes, før bilen går helt flad, så det er slet ikke så ringe endda, – måske efter el-bil skala.

Kørevægten på MG 5 er 1737 kg, det efterlader nok lidt det mindste kan kunne drømme om til bagage og passagerer, men det handler også om køreoplevelse, og her er MG ikke ualmindelig som el-bil. Vægten er mærkbar, man kan lægge en del af sin tillid over på den kendsgerning, at el-bilen har lavt tyngdepunkt, så den kan presses lidt mere end den klassiske personbil, men reaktionerne er langsommere, det er ikke så præcist, retningsskift sker langsommere, og her adskiller MG sig ikke.

Ladeklappen er placeret i fronten. Praktisk.

Selve motor i MG 5 er også yderst almindelig. Ikke 150 HK som er næsten standard for en ellert, det er 156 HK, så lidt bedre, tophastigheden oplyses til 185 km/t, så MG har ikke lagt en begrænsning ind i bilen, men vi kan ikke anbefale den type hastighed, som tager hurtigt og effektiv kvælergreb på bilens rækkevidde.

Når alt det er sagt, så er vi mere end tilfredse med den 460 cm lange og meget traditionelle stationcar. Vi var lige ved at sige: Endelig en ellert som både er brugbar og fornuftig.

Sluttelig skal vi nok engang beklage os over den kinesiske type kabine. Alt for meget skærm og alt for få knapper.

Rækkevidde estimeret: MG 5
By koldt vejr 320 km By mildt vejr 485 km
Motorvej koldt vejr 230 km Motorvej mildt vejr 295 km
Gennemsnit koldt vejr 275 km Gennemsnit mildt vejr 378 km
Tal er internationale beregninger fra Holland, England og Tyskland.    

MG 5 Luxery

En stationcar skal selvfølgelig ses bagfra. Det er netop bagdelen, der er årsag til, bilen er valgt.

Pris: fra 294.999 kr

Pris for testbil: 304.999 kr

1 – aut

156 HK

280 Nm v. 0 o/m

0-100 km/t: 8,4 sek

Tophastighed: 185 km/t

Batteripakke 61,1 kWh

Spænding ? V

Rækkevidde 380 km

Kørevægt: 1562 kg

Totalvægt: 2017 kg

Trailer: 500/500 kg

CO-2: 0 g/km

Pin It on Pinterest