Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. March '16 14:42 by Jørli Petersen

Bare fordi ……

 

Renault Espace er klassikeren over alle MPV-biler, en drøm for alle børnefamlier og en af mine fem nominerede til kåring af Årets Bil i Danmark.

Renault Espace er klassikeren over alle MPV-biler, en drøm for alle børnefamlier og en af mine fem nominerede til kåring af Årets Bil i Danmark.

Gigantiske mængder af plads, gigantiske hjul, gigantisk lækker, og allerede nu er det en dårlig skjult hemmelighed, at Renault Espace har en ganske særlig plads i denne signaturs hjerte. Espace er en af to samtidige opfindere af MPV bilen, – type om man vil. Chrysler og Renault viste deres overraskende nyhed stort set samtidig i 1984, og mon ikke begge fabrikker har været nogenlunde overrasket over den uventede konkurrent.

Hvem der kom først er stadig et stridsemne, vi er af den opfattelse, at Chrysler havde et par dages forspring, men uanset dette forspring, er Espace vores favorit. Renault har fortsat forstået at give bilen karakter og personlighed, det er fortsat en stor MPV med rigtigt gode køreegenskaber målt efter sin type, det er en bil med særdeles høj brugsværdi, og det er drømmebilen for enhver børnerig, – eller for den moderne sammenbragte familie.

Det kræver selvfølgelig en økonomi lidt over det, en normal børnerig familie kan præstere når man vælgr en ny Espace, men det er i det mindste blevet lidt mere rimeligt efter nye og reducerede danske bilafgifter, men danske bilafgifter er og bliver børnefjendske, og jo flere børn i familien, jo større er problemet.

5-sæder som standard

Salig er de, der har råd til den Renault Espace, som har haft en lidt tvivlsom tilværelse i Danmark. Det er kun i perioder bilen har være solgt her i landet, men nu satser Renault på denne nye Espace, som i nyeste udgave er lidt anderledes end tidligere.

Lækre sæder, godt udsyn, let ind- og udstigning og en stor trykfølsom skærm i midten, som har fået lidt for mange funktioner.

Lækre sæder, godt udsyn, let ind- og udstigning og en stor trykfølsom skærm i midten, som har fået lidt for mange funktioner.

Sæde seks og syv er ekstraudstyr, men de folder flot ned i bunden, og som altid, er der ikke meget benplads på sidste sæderække.

Sæde seks og syv er ekstraudstyr, men de folder flot ned i bunden, og som altid er der ikke meget benplads på sidste sæderække.

Man overraskes over en taghøjde, som er lidt lavere end ventet. Det ser også ud som om bilens bund er hævet til kørsel i terræn, men det kan være lidt snyd, for de store 19-tomme fælge, som er ekstraudstyr, giver et anderledes og mere sporty udtryk, og inde i bilen er der skruet op for mange nye detaljer.

Stor trykfølsom skærm, med lidt for mange indbyggede daglige detaljer, vi er begyndt at få lidt knopper over et stigende antal undermenuer, som bliver en evig gentagelse, og så lægger vi mærke til en gearvælger til automatgearet, en vælger, som med garanti ikke er fundet i et hvilket som helst byggemarked.

Espace er som udgangspunkt 5-sædet. Det betyder et umanerligt stort bagagerum, for de der kun har brug for fem sæder. De sidste to sæder koster ekstra, men de folde pænt ned i bunden og giver god flad bund, og generelt er der meget høj fleksibilitet overalt i Espace, som kan indrettes og fungere helt efter behov.

Kun som diesel

I det gode gamle dage, som ikke er så forfærdeligt længe siden, kunne man få en Renault Espace med 3-liters diesel. Helt ærligt, – jeg savner den mulighed. Dagens Espace fås kun som diesel, og det er helt i orden, men den fås kun med 1,6 liters motor med enten en eller to turboladere, og jeg har fortsat ikke overvundet min indledende skepsis overfor denne form for dobbeltturbo, hvor de turboladere er sat direkte efter hinanden.

Jeg indrømmer, at det er den bedste oplevelse af den nye 160 hestes diesel til dato, men motoren blive aldrig min favorit. Faktisk er jeg så skeptisk, at jeg ikke vil købe en Espace, alene på grund af motoren. Den mangler det naturlige kraftoverskud, man får med en motormæssigt større motor, og derfor drømmer jeg tilbage til den 3-liters diesel, som i virkeligheden var en Isuzu motor, tilsat en forfærdeligt masse Renault motorstyring og lidt dikken her og der.

Brugs- og køremæssigt er jeg tabt til den nye Renault Espace. Jeg har kun et problem med bilen, og det er motoren. Hvis jeg skulle vælge Espace, ville jeg udelukkende vælge den lille 130 hestes, jeg vil først se, at den 160 hestes diesel kan leve et langt og problemfrit liv, før jeg reviderer min opfattelse. Men måske er det bare mig der er flere grader for skeptisk. Tiden vil vise, om jeg er alt for forsigtig.

Renault Espace DCi Zen 160 aut

Renault Espace har altid være en bil med stil, og den nyeste model er ingen undtagelse. Hvis ville jeg dog ønske, at man kunne få dagens Espace med fortidens 3-liters dieselkværn....

Renault Espace har altid være en bil med stil, og den nyeste model er ingen undtagelse. Hvor ville jeg dog ønske, at man kunne få dagens Espace med fortidens 3-liters dieselkværn….

Pris: fra 490.200 kr

Pris for testbil: 665.200 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

6-trins aut.

160 HK v. 4000 o/m

380 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 9,9 sek

Tophastighed: 202 km/t

ECE-snit: 21,7 km/l

Kørevægt: 1734 kg

Totalvægt: 2353 kg

Trailer: 750/2000 kg

CO-2: 120/km

Pin It on Pinterest