Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

30. September '20 09:48 by Jørli Petersen

Barske Puma

Når Ford opgraderer en bil, efterlader man de triste 1-liters motorer i kølvandet. Puma ST er den nye super Puma med skarpere klør.

Det plejer at være godt nyt, når Ford hiver noget ST frem fra gemmerne, og det er det også i dette tilfælde, hvor man viser en ny topudgave af Fords første ”lille” SUV-type model.

ST betegnelsen hos Ford er sidste trin før det bliver rigtig alvorligt, og 200 HK lyder som sød musik i den nye jungle af SUV-type biler, som myldrer frem fra øst og vest.

Det er en ST, den er mere sporty, men derfor må den også godt være praktisk.

Motoren i Fords nye super Puma er en 1,5 liters 3-cylindret, som vi bl.a. kender fra Focus. Med en god gang turbo har man hevet effekten op på 200 HK og 320 Nm, og på det sidste tal aner man måske, at motoren er 3-cylindret, og ikke den 2-liters 4-cylindrede som de fleste ville forvente, når man hørte om en Puma ST med 200 HK.

Hele bilen er opgraderet så det er til at få øje på, og især Fords ST sæder er rigtigt gode.

Ford har også en længere positive tillægsord omkring ny Puma, men vi lægger især mærke til det Ford kalder for en patenteret affjedring, og vi bliver nødt til at indrømme, – vi aner ikke hvad Ford taler om. Endnu. Vi bemærker bl.a. at støddæmperne er af mærket Hitachi, et navn som de fleste nok forbinder med noget med billed eller lyd, og så er hele bilen selvfølgelig opgraderet til det sporty efter samme opskrift man benytter i Focus ST, bremser, styring, sæder og alt andet er bare bedre, mens det begrænsede differentialespær står på listen over ekstraudstyr.

Større hjul, større bremser, patenteret undervogn??? Men desværre også en 3-cylindret motor. Det have været helt perfekt med en rigtig 4-benet maskine.

Pin It on Pinterest