Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. March '19 10:21 by Jørli Petersen

Basis Clio

Man skal være ægte kender, for hurtigt at se forskel på det Renault kalder Ny Clio fra 2012 og den nye Clio årgang 2019, som desværre holder alt for godt fast i de kedelige småmotorer.

Designet på Renault Clio stammer fra 2012, og selv om Renault kalder den næste nye Clio for ny, er det alligevel med et design, som de fleste vil forveksle med det vi har kendt i næsten syv år.

Alligevel er det tid til noget nyt, Clio er opdateret på mange måder, men de store ændringer finder man i bilens kabine, på opdatering i alt der kan foretages på den fornyede midterkonsol, på det område der handler om sikkerhed, og så kunne det se ud som om der er en lille redningsplanke i motorrummet, som kan lokke den gruppe købere, som ikke falder på halen over det nuværende motorprogram, som har været meget alt eller intet.

Vi har nikket anerkendende til de sporty udgaver af Clio, den med omkring 200 HK, mens vi har gabt kæberne af led når vi har kørt hverdags-Clio.

Det kommer vi også til i fremtiden, den dødsens kedelige 0,9 motor lever videre, det er 0,9 i alt der bare ligner basis Clio, det er motoren, som bør holdes inden for bygrænserne, motoren til det hurtige ærinde til fodboldklubben og supermarkedet, mens redningen er en ny udgave af den 1,5 liers diesel, der dukker venter i en 110 hestes version, ligesom en 120 hestes benzin er dukket op som lokkemotor for de det ønsker benzin og til de der kun har et begrænset kørselsbehov.

Alt i alt vil det nye Clio program være klar med 11 kombinationer af motorer / gearkasser, og så har så er de sporty udgaver ikke talt med i den opgørelse.

Den helt store synder hos Renault sælges under navnet Twingo. Twingo er samme bil som Smart, en fælles model fra Renault/Mercedes, hos Renault er den en charmebøf når den holder parkeret i latinerkvarteret, men så snart bilen ruller på en dansk landevej, kører den forskrækkeligt, og det er Twingo der har udløst ønsket om den kedelige 0,9 motor.

Både Twingo og ny udgave af det Renault kalder Ny Clio, er på vej til Danmark. Priserne er fortsat ukendte.

898 sølle kubik som med god velvilje kan retfærdiggøres til en Twingo, men så snart man løfter den lille Smart motor videre op i Renaults modelprogram, står ulykken malet med flammeskrift, og det går både ud over Clio og crossover-versionen af Clio – Captur.

Charmebøf og dræbermaskine i samme skal, for Twingo kan aflive enhver form for køreglæde på få hundrede meter.

Pin It on Pinterest