Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. January 21:41 by Jørli Petersen

Basis Taycan

Elbiler nyder politisk velvilje, således også Porsche, så den nye basisudgave af Taycan kan sælges til 750.000 kr.

Hvem skulle have troet, af regeringens støttepartier tilgodeser en Porsche, så den begynder at komme i nærheden af det, man kan kalde en mere overkommelig pris.

Ikke desto mindre er det tilfældet med den nye basisudgave af Porsche Taycan, en mere enkel og mindre barsk version af Porsches elektriske ikke-sportsvogn, hvis man skal tage Porsches udsagn alvorligt.

Den nye Porsche Taycan starter med priser fra 750.000 kr. For de penge får man en Taycan med klassisk Porsche baghjulstræk, motoren er på 408 HK og batteripakken er på 79,2 kWh.

Har man lidt flere penge, igen med lave danske afgifter velsignet af både Enhedslisten, SF og Radikale, får man lidt ekstra heste, man får også en større batteripakke, alt i alt hedder det nu 475 HK og en batteripakke på 93,4 kWh, og den nominelle effekt fra de to typer motor lander på 326 og 380 HK.

Begge biler klarer de første 100 km/t på 5,4 sekund, tophastigheden er 230 km/t, men som vanligt er det ikke noget vi anbefaler, ikke p.g.a. mulig kameradækning, men fordi batterierne tømmes ualmindeligt hurtigt, så rækkevidden på teoretiske 431 eller 484 kilometer er forvandlet til en fabel i en fjern tåge.

Basis Taycan fås i to udgaver. Med 408 eller 478 HK, som giver en nominel effekt på 326 og 380 HK.

Som noget nyt har den nye ”billig Porsche”, det man kan kalder plug og oplad. Hvis man har alle papirerne i orden, sætter man bare ladestikket i bilen, og bilen starter sin opladning. Ikke noget med ladebrikker, kontokort eller drilske telefonopkald, og om opladningen siger Porsche, at man kan lade til 80 procent af batteriernes kapacitet på blot 22 minutter, men det kræver, at man kan lade med en kapacitet på 270 kW, og indtil videre har vi ikke set en sådan lader, så de 22 minutter er ren teori.

Til gengæld lyder det betryggende, at den indbyggede ladestyring tillader en hjemmelader på nu 22 kW. Det er dobbelt kapacitet af det vi kender i dag, men med til historien hører, at meget af den ekstra forfinede teknik Porsche har hentet i Kroatien, der gør det muligt at holde styr på effektfordeling mellem for- og baghjul ikke længere er nødvendig. Taycan model indstigning er en klassisk baghjulstrækker, men den 2-trins gearkasse er bibeholdt fra de større og dyrere modeller.

Basis Taycan kommer til salg i Danmark i midten af marts måned.

Porsche har hentet al den forfinede viden om elbiler i Kroatien, men det er ikke det hele der er kommer i anvendelse i den billigste Taycan, der kun trækker på baghjulene. Med andre ord en klassisk Porsche.

Pin It on Pinterest