Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

3. April '18 20:34 by Jørli Petersen

Bedst af tre

Range Rover Velar har hentet titlen som bilen med det bedste design i 2018, men Jaguar og Land Rover vinder så ofte, at det begynder at virke småsuspekt.

Hvilken bil er den smukkeste eller, hvilke bil har det bedste design. Hvis valget står mellem Volvo XC60, Lexus LC 500 og Ranger Rover Velar, falder valget på den store Ranger Rover, hvis man vel at mærke skal tro den designpris, som landede i hatten på Range Rover kort før påske, hvor prisen blev overrakt på den store biludstilling, New York Autoshow.

Den første model Velar så dagens lys nogenlunde samtidig med Beatles og She loves you ….

Titlens officielle navn er World Car Design of the Year, og enten kan Land Rover skråstreg Jaguar noget helt særligt, eller også har man rigtig godt fat i den store jury på 82 medlemmer, for i løbet af få år, er titlen tildelt Jaguar F-type, Range Rover Evoque og Jaguar F-Pace så sent som sidste år, og med så mange titler på så kort tid, begynder man uvægerligt at stille spørgsmål.

Det kan være noget i retning af: Er der kun Jaguar / Land Rover, der kan designe biler? Er det kun Land Rover og Jaguar der stiller op i konkurrencen? Hvad er kriteriet for i det hele taget at komme i betragtning, og hvem er de 82 medlemmer af jury, som skulle være fordelt over 24 lande?

Navnet Velar stammer fra en konceptbil som Land Rover viste i begyndelsen af 60’erne, og den nye model Velar er størrelsesmæssigt placeret mellem Range Rover og Ranger Rover Sport, og leveres med en af seks motorvarianter, fra 180 hestes diesel til 380 hestes benzin fra en 3-liters V6’er.

Er det nu også helt rigtigt, er Range Rover Velar den mest veldesignede bil, eller er smag og behag fortsat forskellig?

Pin It on Pinterest