Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. April 18:07 by Jørli Petersen

Bestil en Kia

Læg 1000 kr på disken, og vær en af de absolut første, til at fyre Kias kommende el-raket af på villavejen.

Det er forbeholdt eksotiske bilmærker, at tage imod bestilling på en kommende model, og derfor er Kia blevet eksotisk.

Produktionen af Kias kommende rene el-bil, EV6, starter midt i juli, og hvis man har en lille rest af udbetalte feriepenge, kan man allerede nu bestille den kommende crossover, der fås i et utal af udgaver.

Det koster beskedne 1000 kr at bestille bilen. Hvis man fortryder sin bestilling, får man sine penge retur, mens resten af pengene først skal betales, når bilen er klar til levering, tidligt i oktober måned.

Hvordan lyder 585 HK og de første 100 på kun 3,5 sekund? Vel at mærke til en pris der holdes under 500.000 kr.

Kias kommende EV6 er en anderledes, hurtig, fræk, spændstig eller bare usædvanlig bil. Priserne starter ved 325.000 kr, mens topmodellen kan holdes under 500.000 kr, takket være velvillig afgiftslet assistance fra blandt andet SF og Enhedslisten.

Og hvad får man så får 500 af de store?

Man får Kia EV6 i den absolut mest vilde udgave, og hold nu godt fast i sofabordet. 585 rappe el-heste og 0-100 på 3,5 sekund. Det kræver en af de helt vilde eksotiske biler i den højere millionklasse, hvis man skal stikke den nye Kia EV6 til de første 100. Til gengæld rækker indholdet i tanken nok til lidt mere, hvis man vælger traditionel bil, ligesom den nok også kan tankes noget hurtigere, selv om Kia lover hurtig ladning takket være det nye 800V ladesystem.

Kia kalder den kommende el-bil for en crossover, mens sportssæderne peget i en helt anden retning.

Basis EV6 til 325.000 kr har træk på baghjulene og lille batteripakke på 58 kWh. Næste trin på skalaen for rå kraft hedder 229 HK, lige som den store batteripakke er oppe på 77,4 kWh, og vi var lige ved at sige, – selvfølgelig trækker de hurtigste og kraftigste udgaver af EV6 trækker på alle fire.

Kogt ned til få ord kommer EV6 med fire type motor, fire typer udstyr og to batteristørrelser.

Førerpladsen i EV6 er Kia design på en helt ny måde.

Målt i teoretisk WLTP rækkevidde er EV6 opgivet til 400 og 510 km. Der er ikke oplyst noget om ladetider, de eneste angivelser handler om hurtig ladning, avanceret teknik, men Kia kan selvfølgelig ikke garantere de rigtige ladere de rigtige steder og i det rigtige antal, dertil kommer det danske klima, men holder man sig til bynær kørsel, kan man med stor sikkerhed more sig med Kias nye ellert, som også kan tage turen til byggemarkedet eller containerpladser. De mindste EV6 må køre med 750 kg på krogen, mens de store udgaver må køre med flotte 1600 kg.

Fire størrelser motor, to størrelser batteri og fire gange udstyrsniveau. Priser fra 325.000 til den halve million, – og så må de store modeller kører med 1600 kg på en trækkrog.

Pin It on Pinterest