Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. December '23 17:55 by Jørli Petersen

Bestillinger modtages

VW er tilsyneladende nummer to, når det gælder varebiler. Mens Ford har travlt med at sende ny Transit på markedet, må VW pænt vente.

VW er endelig ved at være klar til lancering af den nye Transporter. Mens Ford har sat fuld damp på systemet, for at få biler ud til ventende købere, må VW affinde sig med at være nummer to, men fra og med nu, kan man endelig langt om længe forudbestille en ny VW Transporter.

I Tyskland.

Ikke det mindste rygte om ny Transporter til Danmark, hvor ny Transit Custom allerede har de første biler i landet, så VW halter bagefter, men her er hvad vi ved, om den fælles Ford/VW varebil, hvor VW har gjort hvad de kan, for at tilføre bilen noget VW personlighed.

Mere digital, større skærm og flere assistentsystemer. Elektrisk parkeringsbremse og auto-hold bliver standard på alle biler.

Den gode nyhed vil være, at ny Transporter er større. Bilen er blevet længere med en totallængde på 505 cm for standardmodellen, akselafstanden er øget til 310 cm, og så kan man på et senere tidspunkt købe en forlænget udgave, hvor akselafstanden er øget med 40 cm, ligesom den støre model Transporter på et eller andet tidspunkt i fremtiden kan rumme ni kubikmeter, som er et meget store varerum i den type varebil, der har en totalvægt omkring 3000 kg.

Det er også godt nyt, at en standard Transporter har fået større nyttelast, vi er nu oppe på 1300 kg, ligesom trailervægten er skruet op til 2800 kg, og en del håndværkere vil sætte pris på bredden mellem hjulkasserne, der nu er oppe på 139,2 cm.

Motormæssigt er der kommet stor spredning i modelprogrammet. Det er ikke alle, der er tilgængelige fra dag et, for VW lægger ud med traditionel diesel. Det hedder 110, 150 og 170 HK, vi har en grum anelse om, det er ægte VW-motorer, mens usikkerheden omkring den kommende PHEV eller plug-in hybrid breder sig i lokalet. Det eneste vi ved for nuværende er, at Transporter eHybrid får en samlet ydelse på 235 HK, og et forsigtigt gæt kan være, at teknikken er kopieret fra Ford Kuga, men vi ved det ikke.

Modsat ligner det VW el-eknik, for VW er meget længere fremme med el-biler end Ford, så de kommende fire ellerter med 116, 136, 218 eller 286 HK, kan godt være ren VW mekanik, der bliver bredt ud over hele Ford/VW programmet.

Batteripakkerne siger 54 eller 85 kWh. Vi har ikke oplysninger om rækkevidde, ladetider og nyttelast, hvis man vælger den store batteripakke, men først må vi vente, til VW i det hele taget får så mange biler, at man også kan sende ny Transporter til det danske marked, så indtil videre må vi kikke over grænsen til Tyskland, for at følge med i udviklingen.

Ny Transporter kommer i et utal af varianter. Den største kassevogn får et rumindhold på ni kubikmeter, bilen fås i lang udgaver, og der bliver både PHEV og el-udgaver på programmet, som dog starter med traditionelle dieseludgaver.

Pin It on Pinterest