Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. November 10:24 by Jørli Petersen

Bilen i midten

Bilen i midten var en meget stor overaskelse for mange med stor indsigt i Renault kommende modeller. den nye el-Twingo er ægte retro, og bilen er udviklet bag lukkede døre.

Det er gået mode i at genoplive gamle travere og tidligere ikoner. VW gjorde deres forsøg med Beetle, Mini blev gjort større hos BMW, men hedder stadig Mini og er en succes, og bilen som i særklasse fik succes i sit andet liv, er Fiat 500, og nu frister Renault med to retro-biler, hvor første bil er en fornyet udgave af Renault 5, og i går aftes kom en meget overraskende nyhed fra selv hærdede Renault folk, – en ny Twingo, og det er ikke den gang skrammel, som det man laver i dag under navnet Twingo.

Sådan. El-Twingo anno 2025 med spor så tydelige fra den første Twingo, at man kun kan knus-elske nyheden. Vi har dog spejdet forgæves efter den udvendige radioantenne, som var monteret i spejlhuset i bilens venstre side.

Renault er gået tilbage til udgangspunktet i 1993, og på den måde vil Renault være klar med en model Twingo, som rigtig mange kan forholde sig til.

Selvfølgelig bliver Twingo i sin nye tilværelse en 100 procent ellert. Der er ikke sluppet ret meget ud om det tekniske. Fra start holder man sig til bilens medfødte charme, og alt peger i retning af en rigtig stor succes for Renault, for de næste to argumenter taler også til fordel for el-Twingo.

Også bagfra er den kommende Twingo mere end tro mod sit ophav. Teknisk ved vi ikke ret meget, men vi gætter på, at bilens motor og batteri kan være meget lig det vi har set i Dacias billige ellert. (Dacia Spring).

Bilen skulle køre rigtig langt på en opladning. Renault taler om et forbrug på 10 kWh for at køre en strækning på 100 kilometer, og det er meget langt for en ellert anno 2023, og til sidst kommer den vigtigste oplysning, – prisen er sat til 20.000 Euro, svarende til 150.000 afrundede danske kroner.

Dertil skal beregnes dansk moms og afgift på el-biler, men der er stadig tale om en ellert i den helt rigtige prisklasse. Der er heller ikke tvivl om, at den kommende el-Twingo bliver en ægte bybil, og så forventes det, at bilen er klar til salg i løbet af de næste par år, og det vil sige efteråret 2025.

Kan du ikke huske den oprindelige Twingo anno 1993, så får du lige et genkik. Tjek blandt andet antennen ved sidespejlet og de ulakerede kofangere.

Pin It on Pinterest