Biler efter Corona
Det er ikke kun Danmark, der langsomt er på vej tilbage til normale tilstande efter Corona, bilfabrikkerne rundt om i Europa begynder også bygger biler på samme måde, som de gjorde før det store lock-down.
Den 20. april starter de to største bilkoncerner, plus Volvo.
Volvo sætter gang i fabrikken i Torslanda, fabrikken nord for Gøteborg, og det bør være nogenlunde uproblematisk, da Sverige ikke har lukket samfundet ned på samme måde som andre lande rundt om i Europa.
Den største af alle, VW, tager også de to første fabrikker ud af mølposen. De to første er fabrikkerne i Zwickau og Bratislava, mens verdens nummer to, Toyota, også starter op med fabrikkerne i Frankrig og Polen, mens fabrikken i England indtil videre ligger lige så stille som Brexit forhandlingerne.
Toyotas fabrik i Frankrig er også kendt som den store Yaris fabrik, mens mange mennesker er ubekendt med en Toyota fabrik i Polen, men de senere år har Toyota smidt ganske mange penge ind i et stadigt større polsk eventyr, hvor den polske fabrik bygger benzinmotorer og gearkasser.
Væk fra England
Gearkasserne er manuelle, mens motorerne er fra 2-liters og mindre, den lille 1-liters benzinmotor i Peugeot 108 og Citroen C1 kommer også fra Toyotas fabrik i Polen, og i alt bygger Toyota 550.000 benzinmotorer og 633.000 gearkasser hvert år i Polen. En produktionskapacitet som godt kan være gået englændernes næse forbi, for mens England har haft travlt med at finde deres nye ben uden for det europæiske fællesskab, har Toyota valgt Polen og ikke England til nye og bedre faciliteter.
Disse tre fabrikker er alle afhængige af andre end dem selv. Ingen bilproducent har siden Lada i mærkets velmagtsdage, selv fremstillet hver eneste popnitte til bilerne.
Volvo, VW og Toyota køber bunkevis af komponenter fra andre virksomheder, og når de første tre gør klar til start, må man gå ud fra, at de har styr på deres underleverandører, så man ikke kommer til at mangle små, måske ikke synlige dele, men alligevel dele, som er nødvendige, før man kan sige, at bilen er færdig og klar til salg.
Forsinket Lexus
Toyota har også måttet udskyde dansk relancering af luksusmærket Lexus. Danmarks sløveste håndværkere, er endelig blevet klar med ombygning af det nye salgslokale til Lexus, og selv om Toyota Danmark oprindelig sagde ny dansk salgsstart i foråret 2020, var det hensigten at have Lexus tilbage i løbet af april måned.
Nu finder Lexus starten tidligst sted i slutningen af maj, men bilerne og modelprogrammet er det samme, selv om produktionen af Lexus ligger også stille, så indtil videre sker der ikke meget i de nye salgslokaler i Herlev, men Lexus har fået gang i en dansk hjemmeside, og her kan man glæde sig over spændende biler, indtil man kan se den i et dansk salgslokale.