Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. June 18:02 by Jørli Petersen

Billigere Megane

Renault Megane E-Tech er gået fra noget nær glemsel til at være højaktuel. Tricket er lige så gammelt som Valdemar Atterdag, – pris. Da Renault satte prisen kraftigt ned, røg salgstallene i vejret, og nu kan nye afgifter på kinesiske biler, gøre det ende mere attraktivt at se på noget Renault.

Vi har tidligere haft Megane E-Tech til test, og efter første test var vi lidt forbeholdne. En af de vigtigste punkter for vor vurdering var prisen, som på daværende tidspunkt var hele 390.000 kr for testbilen, men siden er der sket en masse, og mere venter forude.

Pludselig satte Renault prisen på billigste Megane ned til 265.000 kroner, og så skete der noget. Fra en tilværelse der var nær glemmebogen, rykkede Megane E-Tech frem i forreste række, og det er årsag til vort genkik. Det er på sin plads at se på bilen med helt nye briller, hvor det meste handler om pris, for der er ikke sket de store ændringer på Megane E-Tech siden den så dagens lys i slutningen af 2022.

Megane E-Tech fås i to udgaver. Den mindste med 40 kWh batteri og 130 HK, umiddelbart ligner det en beskrivelse af en ægte bybil, men imod taler bilens størrelse, for Megane er i det vi i fordums tider kalder for jobklassen, så det er meget skal, skal ikke med den biligste Megane, mens testbilen koster fra 299.990 kroner, men tilsat noget ekstraudstyr, ryger prisen på testbilen op på 315.890kr.

Denne pris er langt fra den oprindelige pris på Megane, en pris der ligger før Tesla begyndte at ryster bilpriserne godt og grundigt, og det er også på sin plads at sige, at det tog sin tid før Renault fik taget sig sammen, men bedre sent end aldrig.

Høj brugsværdi

Alt efter hvor man leder efter oplysninger om Renault Megane E-Tech, er der små udsving i bilens data. Vi holder os til det Renault selv oplyser, så vi kører i en bil med en batteri på 65 kWh, hvoraf de 60 er brugbare, så plus til Renault for ikke at gør et nummer ud af tallet 65.

Sæder med genbrugsmateriale, genbrugt plast vel at mærke, men oplevelsen er positiv.

Motoren oplyses til 220 HK af Renault, tophastigheden er 160 km/t og 0-100 siger 7,5 sekund, og som det altid er tilfældet, må vi advare mod at drømme om en tur til byernes by med 160 km/t ned gennem Tyskland, for gør man det, skal der lades i tide og utide.

Vi kan også tilføje, at batteriteknologien i Megane er et 400V system, rækkevidden oplyses til mellem 428 og 442 km alt efter udstyr og i sær dækmontering, og som altid er det en sandhed det kun hænger sammen, hvis vi sætter WLTP efter rækkevidden. Det er og bliver teori.

Skal vi sætte et tal på det vi mener kan være den rigtige rækkevidde en god sommerdag, lander vi omkring de 375 km i blandet kørsel, og så må man heldigvis sætte en krog på Megane E-Tech, for selv om trailervægten er begrænset, er det en absolut fordel, at man kan smække en trailer efter en ellert, hvis man skal en tur på genbrugspladsen.

Dyrere konkurrenter

Det nærmere eftersyn laver ikke om på de køreindtryk vi oprindelig kunne berette. Derfor kikker vi især på alt det andet, noget med komfort og finish, og vi er lidt imponeret, for at sige det pænt.

Bløde og behagelige armlæn, og læg også mærke til stormaterialet i sidelommen. Rart at være slippe for plast på den mest primitive måde.

Instrumentbordet er i fuld bredde beklædt med et stormateriale, som selv ikke behøver at være stof, men det føles sådan.

Vi lægger mærke til det stofbeklædte panel op til forruden. Ikke noget med plast der sprækker hvis bilen står parkeret længe i sol, det er behagelig berøring, og vi nikker også anerkendende til armlæn på dørene, på materialer på sæderne der er såkaldt genbrug, vi ved ikke med sikkerhed, om det er hakkede plastflasker, der pludselig lander på sæderne i en E-Tech, men siddekomforten er god, og vi nåede ikke at konstatere de dårlige sider, som man let kan opleve med plastmaterialer på bilsæder.

Fornuftigt bagagerum målt på størrelse, men der er grim kant, som gør det besværligt at hive tunge ting og sager ud af bagagerummet. Der skal løftes rigeligt højt.

Vi lægger også mærke til de stofbeklædte sidelommer i dørene. Det begrænser nøglebundets flugt frem og tilbage, det er også med til at begrænse lyd i bilen, og det siger vi, selv om lydindtryk ikke er noget afgørende i en ellert, hvor vind- og dækstøj er de kilder der afgiver støj.

Den uventede snoning på alt det med Renault lavere og mere gunstige priser, bliver endnu mere aktuelle den 1. juli 2024, hvor den nye EU-told på importerede kinesiske ellerter træder i kraft.

Vi har endnu ikke set det nye priser, og vi ved ikke hvilke biler der bliver straffet med den højeste toldafgift på 38 procent, men noget tyder på, at et par af de billigste mærker bliver ramt hårdest, og på den måde kan Megane blive endnu mere aktuelt. Både med den billigste model, men især med den model vi netop har haft til ny vurdering.

Rækkevidde estimeret: Renault Megane E-Tech 60 kWh
By koldt vejr 370 km By mildt vejr 570 km
Motorvej koldt vejr 270 km Motorvej mildt vejr 350 km
Gennemsnit koldt vejr 320 km Gennemsnit mildt vejr 440 km
Tal er internationale beregninger fra Holland, England og Tyskland.    

 

Renault Megane E-Tech 60 kWh

Megane E-Tech findes i to varianter. Den billige med mindre motor og mindre batteri til 265.000 kr, hvor testbilen med karftigere motor og noget større batteri kan fås for under 300.000 kr.

Pris: fra 264.990 kr

Pris for testbil: 315.890 kr

1 – aut

220 HK

300 Nm

0-100 km/t: 7,4 sek

Tophastighed: 160 km/t

Batteripakke 60 kWh

Spænding 400 V

Rækkevidde: 433-442 km

Kørevægt: 1743-1779 kg

Totalvægt: 2158 kg

Trailer: 750/900 kg

CO-2: 0 g/km

Pin It on Pinterest