Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. January 13:12 by Jørli Petersen

BMW til samlere

Når man studerer den nye topudgave af BMW M5, står der flere gange begrænset. Begrænset i antal, begrænset byggeperiode og begrænset tophastighed, men det er ikke den vanlige grænse. M5 CS er noget særligt.

Den kommende topudgave af legendariske BMW M5, er en bil der åbner for en længere række problemer. Skal man købe eller, – skal man lease?

April måneds BMW M5 CS (Club Sport) bliver kun produceret i begrænset antal, og når bilen kan blive så attraktiv for samlere og BMW elskere med en god gang skillinger til rådighed til køb af bil, er det fordi bilen er den kraftigste og måske mest vilde M-Serie, der nogensinde er produceret som almindelig serieproduceret model, og det siger en del.

Først og fremmest lægger den lækre 4,4 liters V8 635 heste, som ikke er en gang sløve krikker. Alle står helt klar til at følge det allermindste vink fra føreren, som ikke behøver at tænke på det klassiske manuelle gearskifte.

Automatgear er en selvfølgelighed, og hvis man vil blande sig, er skiftegafler fremstillet af kulfiber klar lige under ratkransen.

Læg især mærke til bilens bagsæder. To skålformede sæder i kulfiber. Det er ikke meningen, man skal rasle rundt, bare fordi man sidder bag i bilen.

BMW M5 CS er født med 4-hjulstræk, og som noget ekstra lækkert, har BMW ikke afskrevet den særlige følelse af en rigtig god oplevelse af super potent baghjulstrækker. Man kan bortkoble bilens forhjulstræk, så man kan more sig maksimalt, men hvis det gælder de hurtige tider rundt på ”et eller andet”, skal man selvfølgelig køre bilen i standardopsætning.

Som en selvfølge er de første 100 klaret på kun tre sekunder. Mere interessant er 0-200 tiden på 10,4 sekund, og bilens tophastighed er efter tysk tradition elektronisk begrænset, men i dette tilfælde holder man sig ikke til de 250 km/t, som er det politisk korrekte i Tyskland. Med M5 CS er grænsen lagt ved 305 km, og uden at have nøjagtige informationer, kan det tyde på begyndende ustabilitet, for M5 CS har ikke nogen drabelig hækspoiler a la tidligere tiders Escort Cosworth, i stedet er en ganske tydelig diffuser klemt inde mellem de fire afgangsrør.

Her er herligheden, der lægger det største antal heste nogensinde fra en serieproduceret M5’er.

Sammenlignet med den M5 Competition, har BMW hentet yderligere 70 kg i ren vægtbesparelse. Der er brugt store mængder kulfiber, og store dele af bilens ydre karrosseri af fremstillet af det materiale BMW beskriver som et mix af kulfiber og plast.

Med så mange kræfter og så høje hastigheder, skal der selvfølgelig en solid gang dæk og bremser til at bringe bilen ned i hastighed. Derfor er M5 CS udstyret med keramiske bremser, og vælger man standardudgaven, er farven rød, men i den begrænsede liste over ekstraudstyr, er der mulighed for at sætte kryds i det felt, der hedder ”guld”.

Ingen vild eller voldsom hækspoiler. I steder har BMW klemt en diffuser ind mellem de fire afgangsrør.

Som tidligere nævnt bliver M5 CS kun fremstillet i en begrænset periode, og det betyder begrænset antal. Vi har ikke engang en antydning af en dansk pris, men uanset hvad, kan interesserede købere komme i tvivl, for hvis man køber, hænger man også på bilens omkostninger til service og reservedele, og vi har ikke fantasi til at forestille os de priser, en dansk BMW forhandler kan finde på at sætte på helt almindelige sliddele til aprils nye top-M5’er, og med sliddele mener vi især bremsedele, som sikkert kræver hyppig udskiftning.

Nogle af de små detaljer i M5 CS er måske lidt over grænsen. Det lille M5 logo ved nakkestøtten er belyst, og krussedullen på nakkestøtten er ikke en gang splat fra støbningen, det er en skitse over Nordsløjfen!

Pin It on Pinterest