Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. March '18 19:00 by Jørli Petersen

Børnenes container

To bliver til tre. Citroen Berlingos nærmeste tvilling skifter navn fra Parther til Rifter, mens nummer tre i serien er en ny model Opel Combo.

Så er det lige før og næsten, den næste Citroen Berlingo står klar. Elsket og hadet har vi tidligere skrevet om Berlingo, som er ved at have en sådan størrelse, at bilen er ved at vinke effektivt farvel til en anden trofast gruppe købere, ældre mennesker der ønsker plads til diverse hjælpemidler til videre individuel transport, samtidig med bilen skal have så let ind- og udstigning som mulig.

Denne gruppe bliver skeptisk, når Berlingo med følge bliver så stor som den nye model rent faktisk er, til gengæld er der plads til lidt mere for den omfangsrige familie, og hvis vi taler om dårlig vittigheder om bilen, er det kun Citroen, der må stå for skud.

Peugeot Partner er sluppet fri for humoristisk omtale, men det afholder ikke Peugeot fra at prøve noget nyt. Partner navnet bliver lagt i navneskuffen, til gengæld har man opfundet noget nyt, ny Peugeot Partner skal hedde Peugeot Rifter, og så sigter Peugeot på den stigende mængde købere, der har en såkaldt aktiv fritid, så Peugeot er allerede klar med diverse former for tilbygning til en standard Rifter. Det eneste Peugeot ikke kan sige er, hvornår bilen kommer til salg.

Og endnu værre. Man tør slet ikke udtale sig om de meget populære Berlingo-modellers fremtid som varebiler. Lancering af Berlingo og Rifter Van er udskudt og udskudt, og det får også indflydelse på den tredje model, som slet ikke fik lov til at vise sig frem i Geneve.

Berlingo / Rifter skal også hedder Opel Combo, men Combos fremtid er meget usikker, lige nu ligner det Berlingo lige før dansk sommerferie, Peugeot Rifter følger efter – måske til august, mens tidligste Berlingo Van kan være udskudt til sent på efteråret. Nogle rygter mener så sent som november.

Hvad med et par dage langt ude i ødemarken. Peugeot retter blikket stift mod en ny kundegruppe, alle dem med aktiv fritid.

Bagklappen i ny Berlingo er vokset betragteligt siden den første Berlingo blev vist i 1996. Den nye bagklap  kan bedst beskrives som en tophængslet ladeport.

Pin It on Pinterest