Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. September '20 11:03 by Jørli Petersen

Brandfare

Ford Kuga som plug-in hybrid er lagt på is. Alle biler er underlagt restriktioner, alle skal på værksted og al udlevering af nye biler er bragt til standsning. Årsag: BRANDFARE.

Fords populære og storsælgende Kuga skal tilbage til forhandlerne for reparation.

Samtidig stopper Ford for levering af allerede købte biler, og ingen ved, hvor længe situationen er låst for købere og Ford.

Årsagen til den dramatiske situation er brandfare.

Der er risiko for brand i bilens højspændingsbatteri. Også når bilen holder parkeret.

Endvidere har flere Kuga ejere oplevet fejl på bilens 12V system. Batteriet kan være afladet når man forsøger at starte om morgenen, og indtil videre har Ford ikke informeret yderligere om fejlen, hvis den i det hele taget er lokaliseret.

De biler der allerede er solgt og kører på danske gader og veje, er underlagt begrænsninger. Ford Kuga PHEV må ikke køre som ren el-bil. Bilen må ikke lades med nogen form for kabel, uanset om det er en hjemmelader, offentlig lader eller en såkaldt mormorlader.

Ford Kuga må indtil Ford har løst problemet, og bilen har fået foretaget korrekt reparation, kun køre i EV-Auto mode.

Fejl gange to

Problemerne med Ford Kuga PHEV betød, at Ford midt i august udsendte en såkaldt ”servicemeddelelse” til Kuga ejere. Ford indkaldte alle Kuga produceret før den 26. juni til reparation, og Ford gjorde det via Fords egen App, som Ford ejere kan benytte.

Samtidig informerede man på Fords Etis platform, hvor man ved hjælp af registreringsnummer eller stelnummer kan se, om familiens bil er omfattet af en eller anden form for indkaldelse.

Den indkaldelse der skete den 13. august, omhandlede omkring 2900 biler, alle produceret før den 26. juni 2020.

Nu viser det sig, at den form for reparation Ford har forsøgt på de indkaldte biler, ikke har været tilstrækkelig, så nu skal alle biler, uanset hvornår de er produceret, på værksted.

Samtidig har myndighederne skærpet kravet om tilbagekaldelse. Nu bliver samtlige Kuga PHEV ejere informeret via Skats registrering. Ejerne er ikke længere afhængig af en App eller at logge ind på et Ford system.

Sammen med den store informationsrunde til samtlige ejere, har Ford standset udlevering af nye biler, og ingen ved hvor længe situationen forbliver låst for ventende ejere og forhandlere. Man vil fortsat kunne købe en ny Ford Kuga PHEV til senere levering.

Ford og el-biler

Fords succes med Kuga PHEV er kommet hurtigt og til dels overraskende. Før Kuga PHEV har Ford langt fra udmærket sig med el-biler eller nogen form for hybrid. Det første forsøg var en Ford Mondeo hybrid, som du kan læse mere om her på sitet, og vi var mildest talt ikke begejstret for Ford første forsøg, så der var stor skepsis, da Ford lancerede Kuga PHEV.

Fords hidtidige forsøg med el-biler er begrænset, og Kuga er mærkets første storsælgende plug-in hybrid, men nu viser Kuga sig at være et ægte problembarn.

Ford har i al hast købt komponenter hos underleverandører. Alle komponenter er blevet strikket sammen, og for at få Fords samlede CO2 aftryk ned i forhold til EU, har man haft travlt med at få Kuga på gaden.

Måske for travlt.

Vi har også haft Kuga PHEV til test, og med et ganske godt resultat. Du kan også finde vores test her på siden, og det vi især har fremhævet med Ford Kuga PHEV, er Fords valg af motor. Man har valgt en pæn stor benzinmotor til at drive bilen, når den kører uden opladt batteri, men bilens udvikling er ikke blevet fulgt op af en grundig test af det nye produkt.

Som kompensation for købere af Kuga PHEV, øger Ford garantien fra de gængse to år til fem års garanti, dog med en øvre grænse på 100.000 km.

Hvor mange biler der kører med restriktioner, og skal en tur på værksted er ukendt. Den store indkaldelse gælder samtlige Ford Kuga PHEV, der er solgt i hele Europa.

Slet ikke så tosset, skrev vi efter test af Ford Kuga PHEV, og grundtanken bag bilen fejler ikke noget. Det ukendte fejl skal sikkert søges i det omfattende styringssystem, som ikke er afprøvet tilstrækkeligt grundigt, før bilen gik i masseproduktion.

Pin It on Pinterest