Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. July '22 21:16 by Jørli Petersen

Bronco til Danmark

Ford Bronco har været ude af produktion i 25 år, men kom tilbage i 2020, og i 2023 kommer turen til Danmark. Dog kun i begrænset oplag.

Hvis noget Ford er ægte amerikansk, er det en F-model pick-up truck efterfulgt af den knap så kendte Bronco, som er Fords svar på noget Jeep, – gammel Land Rover og lignende primitivt og billigt, som også kunne køre off-road.

Og traditionel Bronco fra 1966 er primitiv bil uden omsvøb. Oprindeligt er det stive aksler, hestevognsfjedre, primitiv drivlinje uden dikke-darer men også mindre og svagere motorer, end mange danskere umiddelbart tror.

Det med mindre motorer kører videre i den nuværende generation, som helt usædvanligt kommer til Europa og dermed til Danmark. Men ikke i noget stor tal, oplyser Ford.

Det er som om man lige vil gøre opmærksom på noget, skabe en stemning, se om det europæiske bilmarked er til den form for amerikanske biler, selv om det ikke helt stemmer med Fords nye officielle holdning med mindre CO2.

Den Bronco der kommer til Danmark, er basis-Bronco. Det er en model med enten 2,3 eller2,7 liters 4-cylindret motor, vi er ikke helt klar over, hvad det er Ford har tænkt sig at sætte på skibene til Europa, men hvis det er 2,7 versionen, kan vi nå op på 315 HK, selv om vi inderst inde tror på noget der er mindre.

Vi ved til gengæld nogenlunde sikkert, at det er den 4-dørs udgave af Bronco der kommer til Danmark. Når bilen er i Europa, bliver den omgående lavet om til 5-dørs fordi vi tæller bagdøren med, så på en eller anden  måde får Suzuki en form for konkurrent til Jimny, selv om de to biler er meget forskellige, – sikkert også i pris.

Hvis vi ser på det amerikanske marked, er Bronco blevet populær. Nye modeller sælges i pænt tal, og de klassiske sælges til fyrstelige summer, især hvis de er i original stand, men vi må nøjes med at gætte på en fremtidig pris på den nuværende topmodel Bronco, der sælges som Bronco Raptor, er udstyret med en 3-liters V6 motor med dobbelt turbo og fornemme 400 HK.

Er man til store sutter, kan Bronco også gøre de fleste lykkelige. Største hjulmontering er helt oppe på 37 tommer.

Det amerikanske marked har en Bronco Raptor, der er udstyret med 3-liters V6, masser af turbo, 400 HK og en hjulstørrelse der kan skrues op til 37 tommer.

De modeller der kommer til Danmark, får enten manuelt eller automatgear. I begge tilfælde er der tale om en elektronisk 2-trins gearkasse, differentialespær på baghjulene er standard, spær til alle fire kan tilkøbes, og så mener Ford, at Bronco er mærkest mest terrængående model, – og vi tror de har ret. Den forholdsvis korte og høje model med træk på alle fire og ikke alt for meget halløj der kan gå i stykker, lyder som noget der kan køre i seriøst terræn.

Pin It on Pinterest