Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. August '19 20:38 by Jørli Petersen

Bugatti på Pebble Beach

Bugatti Centodieci er nyhed nummer to i anledning af mærkets 110 år. Bilen fremstilles kun i 10 eksemplarer.

Bugatti fylder 110 år, og selv om mærket ikke har været aktiv i samtlige 110 år, er det værd at fejre, og Bugatti gør det med maner.

To nyheder kendetegner det runde år. Første nye model blev vist i Geneve, hvor vi så en meget sort Bugatti, mens sommerens nyhed er den store modsætning målt på en farveskala, for den nye Bugatti Centodieci er hvid, selv om de kommende ejere kan få bilen leveret i den farve man ønsker, også den Madam Blå farve blå, der var indbegrebet af Bugatti i mærkets tidlige år.

Den nye Centodieci vises for alle ægte bilfans, der har fundet vej til Pebble Beach, hvor Monteray bilshow er for ægte bilfans, og en biludstilling i det åbne, hvor det koster en krig bare at kommer ind gennem porten.

Alt i Pebble Beach koster, bare spørg de golf fans, der har forsøgt at få en runde på den berømte bane ud mod Stillehavet. Her handler det ikke kun om green-fee, for i det hele taget at komme i betragtning til en runde på 18 huller, skal man også indlogere sig på et af banens hoteller, så Pebble Beach er noget det koster, og derfor har Bugatti valgt den lidt utraditionelle biludstilling til at vise årets nyhed nummer to, der kun bliver fremstillet i 10 eksemplarer.

Før du slagter sparegrisen kan vi oplyse, at de 10 biler allerede er solgt, og der kommer ikke flere.

De 10 biler leveres i 2022, og det er smart af VW (der ejer Bugatti), at få 10 gange otte millioner Euro i kassen, hvorefter man kan begynde at producere bilerne.

Chefen og designeren afslører årets nyhed nummer to. Bemærk den meget berømte udstilling finder sted udendørs.

Forrest Bugatti EB 110, i baggrunden Chiron, mens nyheden er hvid og er placeret i midten.

Centodieci både ligner en Bugatti, men den er ikke så forskellig fra forårets model ”sort”. Faktisk er der tale om samme bil inderst inde, alt det væsentlige er rent genbrug, med Centodieci handler det om design og farve, men lidt forskel har man da fundet ud af, den hvide model er 20 kg lettere end forårets model ”sort”, forskellen i vægt kan skyldes design, men det er også en detalje som viskerarmen, der nu er fremstillet i kulfiber, mens motoren ligger hvor den bør ligge i en Bugatti, og selvfølgelig kan man få et kik til den 8-liters W16 gennem en glasplade.

De 16 cylindre producerer i fællesskab 1600 HK, som får Centodieci til at rykke fra 0-300 på beskedne 13,1 sekund. Nogenlunde den tid det tager, for koncernens mindste model Up at nå de første 100, hvis ikke man rammer det slaskede gearskifte lige i øjet.

Bugatti model Pebble Beach bruger kun 2,4 sekund til de første 100, tophastigheden er helt politisk korrekt efter den nye målestok, den elektroniske hastighedsbegrænser sætter ind ved 380 km/t, men så er den gigantiske hækspoiler også foldet helt ud, og står i den helt rigtigt vinkel.

Hvis man skal hugge bremserne ved 380 km/t, skal vi lidt over normal størrelse skriver og klodser.

Forbrug? Hvis man tænker på hvad det koster i brændstof, skal man ikke købe en Bugatti. Der er så meget andet at bruge penge på med sådan en bil, eksempelvis dæk, forsikring, olie, småskrammer for slet ikke at tale om udskiftning af tandrem eller kæde, men før bilen kan registreres, skal der foreligge officielle data på bilen, og her man man se, at hvis man lusker rundt i en almindelig dansk provinsby, kører med mindre end 3 km/l, og i gennemsnit oplyses forbruget til under 5 km/l. Til gengæld er tanken pænt stor. Et godt stykke over 100 liter kan der hældes på Centodieci.

Selvfølgelig. I disse CO2 tider er der også tal på udledning af CO2. Bugatti oplyser et tal på 516 gram CO2 for hver kørt kilometer.

Klassisk Bugatti fra længe før VW begyndte at blande sig, og den blå farve er lige så klassisk som bilens bagparti.

De 10 biler koster hver otte millioner Euro før moms og afgifter, og så er standardfarven hvid. De 10 ejere får imidlertid lov til selv at bestemme farven uden merpris og måtter siges at være standardudstyr.

Diffuser og den 4-delte udstødning er integreret i en enkelt men meget stor enhed.

Det ligner noget T. Hansen udstyr til en Opel Kadett, men den store spoiler er nødvendig på den nyeste model Bugatti.

Pin It on Pinterest