Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. June '18 20:12 by Jørli Petersen

Byens største bagdel

BMW X5 må fortsat betragtes som flagskib for det tyske mærke, som sikkert til Trumps store overraskelse, bygger de fleste X-biler på fabrikken i USA, men positionen som topmodel bliver kortvarig. En ny og endnu større X7 er på vej.

Den todelte bagklap lever videre. Kald bare den nederste halvdel for en læsserampe.

Når BMW sender den nye X5 på gaden, fløjtes der samtidig op til fornyet dyst om bagpartier efter devisen: Lille lift på værkstedet der – hvem har den største og skønneste bag i byen her?

Her holder vi os langt fra spørgsmålet om skønhed, men vi kan med sikkerhed sige, at ny X5 udmærker sig med et meget solidt bagparti, faktisk er vi oppe i den øverste klasse Land Rover, før vi finder noget det kan matche ny X5, og skulle en kommende dansk ejer få forvildet sig ind i et dansk parkeringshus, eller finde en minimalistisk dansk parkeringsplads foran det lokale indkøbscenter, er der kun en vej ud af bilen. Gennem bagklappen.

Med en bredde over den skarpe grænse på to meter, er der dømt skråparkering, eller parkering langs med kantstenen.

Ny BMW X5 er med andre ord en bil til helt andre markeder end det danske. Den passer bedre i bilens eget hjemland, for X5 bliver sammen med en masse andre BMW med X bygget i USA, så det er forkert når Donald påstår, at europæere ikke gider amerikanske biler, og kun fremtiden kan vise, om amerikansk byggede BMW’ere bliver en kedelig brik i den store amerikanske handleskrig.

Nye drivmidler

Fra november kommer X5 med tre motorer. 40i, 30d og M50d med henholdsvis 340, 265 og 400 HK, men der er meget mere på tegnebrættet, for X5 er en af de biler, der hurtigt ventes at blive forsynet med flere alternative løsninger. Første udvidelse menes at være en hybrid, som især skal henvende sig til det amerikanske marked. Der er også planer om en ren el-udgave af X5, men det er fortsat usikkert, om bilen ser dagens lys, eller BMW nøjes med at hente erfaring på lidt mindre modeller.

Nyt indretning af kabine med to gigantskærme og noget så spændende som både varme og køl til kopholderne.

BMW arbejder også med brint eller brændselscelle, her er X5 også en oplagt mulighed, for når en bil har en akselafstand på knap tre meter, en længde på fem og en bredde på den store side af to meter, er der plads til lidt ekstra teknik under bilen.

BMW X5 i generation fire kommer for første gang med luftaffjedring på begge aksler, den kan fås med en helt ny off-road pakke, mens den kendte to-delte bagklap har overlevet siden den første X5 fra 1999.

Nyt er et automatisk bagagerumsdækken, der ruller til og fra når man åbner bagklappen, og ny er også indretningen i kabinen, hvor to 12,3 tomme store touch-skærme hænger sammen i noget, der skal være en helhed.

Hvordan det fungerer må vi vente med at udforske, og der er heller ikke nyt om hverken priser eller tidspunkt for ankomst til Danmark eller Europa. Hvis den da kommer, for den gode Donald kan have indledt en krig på biler længe inden X5 står klar til salg

Set bagfra. Byens største R.. – undskyld bagdel – med en bredde på den forkerte side af de to meter. Umulig at parkere i danske P-huse, men bilen passer udmærket til Walmart.

Den nye midterkonsol. Hvis det kniber kan man trykke på den store drejeknap og råbe – Huston – we have a problem!!!

Pin It on Pinterest