Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. June 15:16 by Jørli Petersen

C4 med og uden

Den nye C4 kommer kun i et design. Til gengæld kommer bilen også som ren el-bil foruden de klassiske med benzin- eller dieselmotor.

Citroen løfter sløret for en ny model C4, men den nye familiebil er ,lidt anderledes end tidligere. De senere generationer C4 har Citroen eksperimenteret med design på 3- og 5-dørs modellerne, -det ser ikke længere ud til at være tilfældet. I stedet har man skævet i retning af de populære SUV-typer, så ny C4 har fået et design der skal lede tankerne i retning af SUV, selv om ny C4 ikke er en SUV.

Indretningen af C4 er tydeligt inspireret af de dyrere DS-biler.

Den nye C4 bliver samtidig Citroens største traditionelle bil. C6 er for længst gået ud af produktion, C5 er erstattet af noget Aircross, så der er en C4 tilbage og ganske rigtigt, ny C4 er Citroens svar på en Peugeot 308 og en Opel Astra, og når Citroen slipper en C4, er der også ny type 308 i støbeskeen, den ventes på gaden i løbet af 2021, hvor ny C4 godt kan nå de første almindelige købere allerede i år, for det er langt fra utænkeligt, at ny C4 skull have været Citroens store tilløbsstykke på den aflyste biludstilling i Paris.

Teknisk er der intet nyt på de traditionelle versioner, men ny C4 kommer i tre udgaver, og man vil i fremtiden selv kunne vælge mellem en elektrisk C4 foruden de traditionelle benzin og diesel.

Motorprogrammet tør vi godt oplyse allerede nu, det blive 1,2 liters benzin og 1,5 liters diesel, der bliver mulighed for automatgear, men alle de ubesvarede spørgsmål lander på e-C4, for hvor stort batteri, hvor mange kilometer kan bilen lade på en time, hvad bliver rækkevidden, og hvilken motor har man valgt. Vil man sætte den kendte 136 hestes elmotor fra den kommende e-208 i den næste C4?

Ny Citroen C4 som ren el-bil. Hvem skulle have troet det, da det franske mærke for 50 år siden præsenterede en af C4 forgængerne, navnet var Citroen GS, – en af de biler, der rustede hurtigere end de kunne sælges.

Pin It on Pinterest