Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. May '18 15:44 by Jørli Petersen

Cactus langben

Citroen Cactus handler om komfort. Det er det nye Cool fortæller Citroen, som viser helt nye sæder, der sammen med en ny type undervogn, skal give Cactus-ejere en ny oplevelse.

Citroen C4 Cactus blev Årets Bil i Danmark 2015, så dagens nyhed er ikke en helt ny bil, men mest af alt en meget normal type face-lift, som dog har fået et ekstra kryddderi, som er rigtig meget Citroen.

Noget tyder på, at Citroen søger tilbage til sine rødder. Man forsøger at genskabe noget af det der tidligere gjorde bilerne til noget særligt, – eller for sig selv – om man vil, og det nye budskab fra Citroen er ”Comfort er det nye Cool”.

Vi har et par gange sat søgelyset på det nye i Citroens undervogn, når det franske mærke siger væske og hydraulik spidser bilnøder selvfølgelig ører, og Cactus er den første europæiske model med den nye type undervogn, som kort beskrevet handler om en ny type støddæmpere.

Hvis man lægger afgørende vægt på komfort, skal man som hovedregel betale på det alter der hedder køreegenskaber. Hurtigt rundt om hjørner passer ikke med sofaekspress, men Citroen forsøger at skyde en form for genvej, man går et stykke af vejen med de nye støddæmpere, der er hentet og udviklet fra motorsport.

Her et styk ny type støddæmper. En slags to-i-en dæmper, der muliggør den lange bløde dæmpning.

Det forlyder også, at det er PSA – og dermed Citroen selv, der fremstiller de nye dæmpere, som kan beskrives som en dobbeltløbet støddæmper.

Den øverste halvdel af dæmperen fungerer som en helt traditionel dæmper. Når den presses mod bunden, vil det øverste stempel lukke en ventil, som forhindrer olien i af undslippe fra det nederste kammer, sammen med en fjeder får man yderligere en dæmpende funktion, og den første tur i ny Cactus kunne godt tyde på, at Citroen har øvet sig med den nye undervogn.

Hvordan den så virker, skal vi ikke afgøre. Vi afventer et nærmere bekendtskab, men det peger i den rigtige retning, mens øvrige nyheder omkring Cactus er noget mere forventede.

De store madrasser på siden af den første Cactus er blevet mindre og sunket mod jorden. Der er kun en smule gummistreg tilbage af den oprindelige madras, den skulle stadig beskytte mod grimme oplevelser ved Brugsen, på færgen og andre steder hvor man holder tæt parkeret.

Motorprogrammet i ny Cactus er det samme som tidligere, det er 1,2 liters benzin i flere udgaver, 60 procent af salget af benzin, de sidste 40 er diesel, og på topmodellen har Citroen begået nye sæder, som vi ikke har prøvet, men det roses i høje toner. Det sammenlignes med det bedste man får i sengeafdelingen hos Jysk, – altså mere komfort, men der er også sket lidt med prisen på Cactus.

Når den nye model slippes løs, starter prisen ved 175.000 for en noget trist 82 hestes benzinmodel. Vi siger kort og kontant, glem den. Med 110 hestes benzin ligger prisen på 200.000 kr, billigste diesel koster 195.000 kr, og ser vi tilbage på den Cactus, der blev Årets Bil i Danmark 2015, startede prisen ved 160.000 kr, siden har vi haft lempelse af bilafgifter to gange, men alligevel er Cactus steget mærkbart.

De karakteristiske puder på siden af Cactus er blevet lidt trætte. Puderne er mindsket i antal og størrelse, og så er de sunket til bunden af bilen.

Pin It on Pinterest