Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

30. November '20 19:51 by Jørli Petersen

Charmetur

Et velkendt bilmærke med de nyeste i teknik, bliver kørt Europa tyndt på ladet af en ældre amerikansk truck fra Seattle.

MG er godt på vej tilbage til en række markeder i Europa, og MG har fået en rigtig pæn start i Danmark, hvor det kinesiske mærke først og fremmest har været i stand til at levere el-biler. Hos MG er der ikke noget med at købe, for efterfølgende at få leveret engang ud i en uvis fremtid, MG har haft en større stak biler i Europa hele tiden, og hvis ikke man vil have en helt særlig farve, er bilen klar på få uger – max.

Om det også gælder for den nye MG lyder sandsynligt. Vi har tidligere nævnt den næste MG, der er en plug-in hybrid, modelnavnet er EHS PHEV, og vi ved ikke særlig meget om nyheden, bortset fra, at den nu er på rundtur til de europæiske lande, hvor biler af mærker MG er til salg.

MG ejes i dag af den kinesiske gigant SAIC, som med tiden har fået en helt stribe bilmærker på programmet.

SAIC har blandt andet et nært samarbejde med General Motors, og vi gætter på, at benzinmotoren i MG EHS PHEV er fra GM, men det behøver ikke at være rigtigt.

MG gør hvad de kan for at trække på tidligere tiders renome, men MG i dag er noget ganske andet.

SENESTE NYT: Det er blevet bekræftet, at 1,5 motoren i MG EHS er samme 1,5 motor der findes i Opel Insignia.

Til gengæld overraskede den nye MG ZS, da vi havde bilen til test, og da den næste model er efter samme opskrift, kun tilsat en rigtig forbrændingsmotor, kan MG nummer to godt overraske.

Trucker MG

Som det helt store trækplaster, kører den nye MG Europa tyndt i noget så usædvanligt som en lastbil fra den amerikanske vestkyst.

MG har fået fingre i en Kenworth af lidt ældre dato, vi gætter på lastbilen er en 6×4, at den er fra 80’erne, at det godt kan være en model K-100, det er med sikkerhed en K-Serie, og kravler man op i sådan en ”hytte”, bliver man i tvivl om man sidder i en lastbil, eller bag styrepulten på et større A-kraftværk, så mange instrumenter er der i en Kenworth.

Rummelig og klar til det meste.

Motoren kan være alt mellem himmel og jord, og det er slet ikke sikkert, at denne Kenworth må køre helt ind til København eller Aarhus. Hvis motoren er en ældre sag fra 80’erne, er det sikkert en stor Detroit diesel tilsat en 9-trins gearkasse, og mens vi i Europa kalder denne helt almindelige type lastbil for en frembygget bil, kalder man typen for Cab-Over i USA, hvor man ikke går så højt op i det med længder på køretøjer. Der er jo plads nok på de amerikanske motorveje, og der er voldsomme restriktioner for lastbilers kørsel i alle storbyer.

Men, tilbage til MG, den nye MG EHS PHEV er på vej til første fremvisning i Danmark, og seneste nyt fra den danske importør i Fredericia lyder, at bilen kommer til Danmark i januar -21, altså om godt to måneder.

Hvis MG fortsætter efter samme metode, bliver der tale om en veludstyret bil, som vil tiltrække sig en del opmærksomhed, og så er der det med prisen.

Moderkoncernen der ejer dagens MG, er specialister i batterier. Man har også en del benzinmotorer i koncernen, og vi gætter på motoren i den kommende PHEV kan være en GM-motor.

Pin It on Pinterest