Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. September 17:59 by Jørli Petersen

Citan II

Mercedes gør sig umage med at lave deres egen varebil. Hvis ikke man vidste bedre, ville man slet ikke få de mistanke, at bilen er en Kangoo med Mercedes look.

Når der er ny Kangoo, kommer der naturligvis også en ny Mercedes Citan. Forskellen er blot, at Mercedes skal bruge lidt mere tid til at pudse nyheden helt færdig, for Mercedes skal forsøge at forvandle en Renault Kangoo, til noget som slet ikke ligner.

En Mercedes skal selvfølgelig ligne en Mercedes, designet skal tilpasses ligesom der skal foretages lidt ændringer indvendigt, men arbejdet er gjort færdigt, Mercedes er klar med Citan nummer to, og tilfældighederne spiller kortene på en sådan måde, at Citan som minimum kan lancere deres nye model ganske kort tid efter Renault for alvor kan sende ny Kangoo på gaden, og det hele skyldes den alle steds mangel på chips, og uden chips, ingen nye biler, der har mange flere af disse små komponenter end de fleste går og tror.

Er der så forskel på de to biler? Ja, der er forskel, og endda en ganske solid overraskelse, som indtil videre giver Kangoo et par solide kort på hånden.

Her skal man lægge mærke til det som er på billedet, men ikke burde være der, hvis bilen skulle være helt som Kangoo. Mercedes Citan er helt traditionel, d.v.s. at bilen har midterstolpe, og dermed lidt mindre praktisk.

Alt det materiale Mercedes har offentliggjort om ny Citan, nævner ikke med et eneste ord noget om en manglende B-stolpe.

Det betyder, at Renault holder sig egen lille snedige opfindelse for sig selv, – om den kommer til Mercedes på et senere tidspunkt, kan kun besvares med et rungende ”måske”, men fra start er det Renault der har fat i den lange ende, og det siger vi inden vi kender listeprisen på Mercedes Citan. Lige nu kender vi kun nogle leasingpriser, så lidt halvskummelt går Mercedes og skjuler den officielle listepris.

De små Mercedes specialiteter er selvfølgelig på plads i ny Citan. Betjeningen af Citan er som den altid er i en Mercedes.

De afgørende detaljer, der gjorde Renault Kangoo til Årets Varebil i Danmark 2022, vil ikke kunne findes på ny Citan, som dermed bliver en meget traditionel type varebil i sin klasse, hvor den teknik vi allerede kender fra Kangoo vil blive gentaget, ligesom Citan kommer i den lange version, der rykker Citan meget tæt på den større og noget dyrere Vito.

Ny Citan vil kunne leveres til danske købere sent på efteråret.

Citan den anden vil kunne leveres med danske nummerplader i god tid inden årsskifte.

Pin It on Pinterest