Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. May '18 21:38 by Jørli Petersen

Citroen opruster

Det er ikke dæmningen mellem Askø og Lilleø i Smålandshavet der lægger ryg til Citroen C5 Aircross, der er den næste store SUV fra det franske mærke.

Der er lagt op til en meget travl periode for Citroen. Efter en vellykket intro af C3 Aircross, er det netop nu den nye version af Cactus, der står forrest i rækken af nyheder. I slutningen af juni løfter Citroens luksusafdeling DS sløret for den nye franske præsidentbil, DS7 Crossback, som naturligvis er i meget mere end nær familie med årets sidste nyhed C5 Aircross, der netop er blevet afsløret i Paris.

Mængden af nyt om Citroens næste SUV er begrænset. Vi ved den går i produktion i årets sidste måneder, de første måneders produktion går udelukkende til europæiske markeder, så det tyder på dansk salgsstart omkring årsskiftet, og så ved vi, at den nye C5 Aircross er spækket med nye systemer, at bilen har den samme type komfort-sæder, som netop er introduceret i Cactus, det er også de samme dobbelt-virkende støddæmpere, – også kaldet komfortdæmpere – der sidder under den store C5 Aircross.

Citroen kalder C5 Aircross for en ægte SUV, men vi ved ikke om den fås med 4WD. Vi ved, at bilen er 450 cm. lang, at akselafstanden er 273 cm., at motorprogrammet består af to benzinmotorer på 130 og 180 HK, mens tre dieselmotorer også siger 130 og 180 HK med eller uden automatgear, og Citroen oplyser samtidig, at C5 Aircross bliver den første Citroen med plug-in hybrid.

Når denne hybrid kommer på markedet i slutningen af 2019, bliver det med en rækkevidde på 60 km som el-bil.

Der er ikke forlydender om pris på den nye C5 Aircross. Når DS har sat pris på sommerens nye D7 Crossback, kan man trække nogle tusinde fra den oplyste pris, og alt efter udstyr på luksusmodellen, kan vi begynde at gætte på prisen på den store Citroen, som trods travlhed ikke bliver den sidste nyhed fra det franske mærke i 2018.

Biludstillingen i Paris slår dørene op i begyndelsen af oktober, og selvfølgelig vil Citroen have en ny bil som den store tilskuermagnet. Nyheden i Paris må være en ny C5. Peugeot viste deres nye 508 i Geneve, og nu er turen kommet til søstermodellen fra Citroen, der får hjemmebane til den store premiere.

To benzinmotorer og tre modeller med diesel hedder modeludvalget i slutningen af 2018, men et år senere bliver C5 Aircross den første Citroen med plug-in hybrid. Rækkevidde, 60 km på ren el.

4,5 meter lang og noget der ligner en meget fleksibel kabine med tre individuelle bagsæder.

Pin It on Pinterest