Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. January '16 23:03 by Jørli Petersen

Citroens nye Kejser

DS er officielt et selvstændigt bilmærke. Det er Citroens legeplads for design og luksus, mens Citroens skæbne skal være discount

DS er officielt et selvstændigt bilmærke. Det er Citroens legeplads for design og luksus, mens Citroens skæbne skal være discount

To nye DS modeller er kommet til Danmark. DS4 og DS4 Crossback er to nyheder skåret over samme læst, og bortset fra overskriften, har vi ikke brugt navnet Citroen før nu, for der er ingen grund til at skjule, at DS er luksusudgaver af Citroen, men DS er også et selvstændigt mærke, og en del af PSA-gruppens nye strategi.

Denne strategi gør Citroen til et såkaldt billigmærke, mens DS skal være Citroens nye kejser, eller hvis det går rigtig godt, kejser med stort K.

For et par år siden, overvejede PSA koncernen at genoplive det hengemte bilmærke Talbot, som du kan læse mere om, hvis du klikker på Talbots logo under historiske bilmærker. Talbot skulle være det nye billigmærke i PSA gruppen, som svar på Renaults billigmærke Dacia, som PSA åbenbart følger med slet skjult misundelse.

Den plan blev aldrig til noget. Måske fordi PSA gruppen ikke havde nogen fabrik med billig arbejdskraft, og modeller som kunne genopfriskes på en fiks og nogenlunde billig måde, men hvad gør man så, når en ledelse skal vise, at de skam dur til noget, efter at have modtaget bunkevis af offentlig støtte til kriseramte virksomheder.

Man gør Peugeot til luksus, Citroen til det billige mærke mens DS, som den nye dreng i klassen, skal være smart, luksus, design og smækfuld af udstyr. DS er Citroen i nye klær’.

To gange 4

Det er to af disse biler, som nu er kommet til Danmark, og selv om DS har en anderledes struktur i Danmark med kun en enkelt helt ægte DS-forhandler, går det ganske pænt for Citroens nye Kejser, som sælges i det samme forhandlernet, som i fremtiden skal sælge den ”billige” Citroen.

Vi har set DS i Danmark, og vi kender selvfølgelig Citroen og Peugeot. Men Peugeot som et luksusmærke, – eller bilmærke for det bedre og mere magelige borgerskab??? Det er en profil, der ligger meget langt fra det, Peugeot har kæmpet for i Danmark siden slutningen af 80’erne.

Og Citroen som et billigmærke. Hvad mon Citroen købere i Grand Picasso og C5 firmabilerne mener om den betegnelse???

Danske nummerplads og københavns skyline i baggrunden. Den nye DS Crossback er kommet til landet, og går direkte i kødet på sine crossover konkurrenter.

Danske nummerplader og københavnsk skyline i baggrunden. Den nye DS Crossback er kommet til landet, og går direkte i kødet på sine crossover konkurrenter.

Det er vel kun de nye DS ejere, der synes om hele projektet, men den en altså god nok. De to gange DS4 får hele armen, vi har et særligt godt øje til DS4 Crossback, som ser ud til at lide af rettidig omhu i næsten uhyggelig grad, det er en bil der går lige i kødet på Nissan og Renault Qashqai/Kadjar plus alle de andre, og landets Citroen forhandlere er vel ligeglade med, om der står Citroen eller DS på navneskiltet, så længe de ikke skal foretage kostbare ombygninger af deres forretninger.

Priserne på de to nyheder er heller ikke direkte afskrækkende, når man ser på udstyr og teknik. Billigste DS4 med 130 hestes benzinmotor koster 285.990 kr og DS4 Crossback med samme mekanik starter ved 303 990 kr.

Pin It on Pinterest