Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. August '18 12:50 by Jørli Petersen

Classic E-type – på el

Jaguar E-type er en af de mest eftertragtede klassiske biler, og historien er slet ikke forbi. Nu lancerer Classic Jaguar en E-type som el-bil, men er det en ægte E-type?

Jaguars mest berømte bil gennem tiderne nægter at gå ud af produktion. Den smukke E-type er kopieret i snart mange varianter, man har også kunne købe en E-type som kit-car, og det nyeste nye må være, at E-type nu kommer som el-bil.

Lyder det forkert? Måske. Den ægte E-type fan har i forvejen begrænset sit søgefelt til biler fra 60’erne med maksimalt 4,2 liters rækkemotor, – og ikke noget med E-type hvor den klassiske front blev ændret for at give plads til andre og større motorer.

Den klassiske midterkonsol. Sådan skal en E-type se ud. Slut, færdig.

Ladestik til en E-type? Læg også mærke til ændringer i midterkonsollen.

Alligevel bygger Classic Jaguar nu en E-type som el-drevet køretøj.

Jaguar har gjort sig stor umage med at få både vægt og balance til at være den samme, forrest i teknikrummet ligger selve batteriet, herefter følger motoren, og går vi efter data er det 220 kW, svarende til 300 afrundede HK, men der er også begrænsninger i E-type el. Batteriet er ”kun” på 40 kWh, det svarer til det vi finder i Nissan Leaf og e-NV200, og i en E-type vil det nok ikke give en særlig bemærkelsesværdig rækkevidde.

Her er bagdelen på den helt klassiske E-type. Kan du se hvad der mangler på el-bilen.

E-type el set bagfra, men der mangler noget. En gevaldig fejl i designet.

Officielt opgives rækkevidden til 270 km, men det kræver, at man kører pænt, og hvem kan køre pænt i en E-type, og skal bilen luftes på Skagen midt i sommerferien, skal man regne med adskillige opladninger fra storbyen til stedet hvor Kattegat mødes med Skagerak. Ideen kunne være en Range Rover med autotrailer til den elektriske E’er, som ikke er helt så original som vi kunne ønske. Der er som minimum en større fejl på designet på Jaguars svar på Ellerten.

Klassisk Jaguar er flere ting, her er et eksemplar af en endnu mere sjælden type Jaguar, helt præcist en årgang 1956, og vi har mere sympati for denne ombygning, end vi har for E-type som el-bil.

Pin It on Pinterest