Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. July '19 11:00 by Jørli Petersen

Corsa light

Den næste nye Corsa er slet ikke en Opel i traditionel forstand, men en “måske” Opel designet Corsa tilsat rigtig meget Citroen C3 og Peugeot 208.

En ny Opel Corsa har tidligere været noget meget ordinært. Velkendt teknik uden at flytte ret mange grænser tilsat et nyt design, men ny Corsa er noget helt andet.

Det gamle Opel var godt i gang den nyemodel  Corsa, da mærket skiftede ejer. Syd for Frankfurt kunne man konstatere, at blækket på aftalen ikke var tørt i Detroit, før det igangværende projekt Corsa var skrottet, – eller mere korrekt, ændret radikalt, og det var i sidste øjeblik, for der går en del tid, fra man lægger sig fast på teknik og design, til man er helt klart til at bygge de mange biler på samlebåndet.

Opel Corsa kan overraske på de små detaljer. Læg mærke til baglygten nærmest flugter med bilens overflade. Næsten intet fremspring.

Vi gætter. Den nye Opel Corsa ligger ganske tæt på det den ville have gjort, hvis den havde været 100 procent ægte Opel. Til gengæld er vi 100 på, at der er skåret ind til benet flere steder, at der er sket voldsomme ændringer, og alle de komponenter man køber i PSA til biler som C3 og 208, model ny og lidt ældre, nu også trækker mængderabatter hos leverandørerne, fordi de også skal bruges i den næste Corsa, som selvfølgelig også skal sælges som Vauxhall, og i parentes bemærket kan vi tilføje, at mærket Opel får nye muligheder, fordi man ikke er begrænset af de interne regler i GM’s opdeling af den store verden.

PSA motorer

Vi lægger især mærke til, at Corsa er blevet en del lettere. Ny Corsa har kort sagt tabt sig klædeligt på vægten. Om det skyldes PSA eller Opel fortoner sig lidt i det fjerne, men der er rigtig meget ny 208 i ny Corsa.

Kabinen i ny Corsa er en ægte blanding af PSA og Opel. Opel lægger navn til lidt knapper og anden indretning, mens vi kan få øje på rigtig mange PSA komponenter, herunder skærm og gearvælger til den store 8-trins automatkasse.

Målt på vægt er den letteste Opel Corsa nede på 980 kg i tomvægt, som ikke må forveksles med det tal vi normalt benytter, det der hedder køreklar vægt.

Alligevel er 980 kg lavt. Det er længe siden en Corsa har vejet så lidt, og en stor del af vægtreduktion handler ikke om indtage mere grønt, men at finde lettere materialer.

Desværre kan vi også konstatere, at Corsa er invaderet af PSA’s små motorer. 1,2 liters 3-cylindret er og bliver ikke så lækkert, at det kan anbefales. Mindste Corsa lægger 75 HK, -en helt ægte bybil der ikke egner sig til dansk modvind på landet. Næste benziner er på 100 HK, der lyder mere anstændigt, mens topudgaven der bruger 95 oktan benzin lægger 130 HK.

Efterårets nye Corsa har tabt sig voldsomt. Det er mange år siden en ny Opel Corsa har vejet under 1000 kg i egenvægt. Det er næsten helt Suzuki’sk.

Corsa får blandt andet den meget enkle type automatgear PSA kalder for EAT, men der er også mulighed for at glæde sig over en rigtig god automatkasse, og går man dieselvejen, som bliver eneste mulighed for at få 4-cylindret, finder man PSA’s 1,5 liters, som er droslet ned på 102 HK, når den skal drive forhjulene på ny Corsa, der får officiel premiere på biludstillingen i Frankfurt til september, mens den danske salgsstart er planlagt til november.

Opel var næsten klar med den næste model Corsa, da Opel blev solgt til nye ejere. Tre sekunder senere var projekt Corsa skrottet. Der blev lavet rigtig meget om, alt det indre skulle være PSA, og vi gætter på, at det mest ægte Opel på efterårets nye model, er designet.

Pin It on Pinterest