Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. September '16 12:22 by Jørli Petersen

Crafter er Van of the Year

VW Crafter er Van of the Year 2017, men der går endnu nogen tid, før ny Crafter kommer til Danmark. Det samme gælder el-udgaven af Crafter, der kræver stort kørekort.

VW Crafter er Van of the Year 2017, men der går endnu nogen tid, før ny Crafter kommer til Danmark. Det samme gælder el-udgaven af Crafter, der kræver stort kørekort.

VW hiver det ene trofæ ned fra hylden efter den andet, og i år er det den helt nyt 3500 kg Crafter, der løber med titlen Van of the Year 2017.

Den store nye VW kørte med titlen foran de nye franske tvillinger fra Citroen/Peugeot, hvor VW Crafter i alt hentede 101 point, mens de nye franske biler Expert og Jumpy i alt fik 89 point.

Nummer tre i årets afstemning blev Iveco Daily med den nye Euro 6 motorer, herefter fulgte Ford Transit med nye motorer, mens Hyundai H350 blev årets nummer fem.

Vi har intet kendskab i til ny VW Crafter i det hele taget, derfor kan vi ikke forhold os til årets vinder, og der går nogen tid, før danske brugere kan se hvad det er der hentede de 101 point, for ny Crafter bliver tidligst leveret fra den nye polske fabrik før marts måned 2017.

Få måneder senere kommer samme bil med MAN logo på fronten, mens både Citroen, Peugeot og Toyota har sendt årets nummer to på det danske marked. Ford er også i gang med at sælge Transit, og Hyundai har netop meddelt, at den store H350 endelig dukker op i Danmark.

VW fejrede begivenheden ved at præsentere endnu en ny udgave af Crafter på udstillingen for vare- og lastbiler i Hannover. Den nyeste model Crafter er en el-udgave af den store VW, det er en stor kassevogn med høj nyttelast, der er bygget med særligt henblik på distribution af varer i storbyer, og VW lover en rækkevidde på 208 km, men som det altid er tilfældet med den form for oplysning om el-bilers rækkevidde, er vi mere end skeptiske, før vi har efterprøvet de fine tal i praksis.

Nyttelasten på Crafter som el-køretøj er 1700 kg. En meget fornem lasteevne for en el-drevet bil, men der er også ulemper.

For at opnå både rækkevidde og mulighed for at køre med læs, må der nødvendigvis en stor batteripakke i bilen, og det betyder en egenvægt for den elektriske Crafter på hele 2541 kg.

Sammenlagt giver det en totalvægt for el-Crafter på 4200 kg, og det udløser krav om store kørekort, plus alle de andre ulemper og besværligheder når man skal køre med varer i et køretøj med totalvægt på mere end 3500 kg.

Vi gætter på en realistisk rækkevidde på en opladning er 150 km når det går rigtig godt. VW oplyser samtidig, at man kan oplade til 80 procents kapacitet på 45 minutter, som er en lidt rigelig lang frokostpause, ligesom VW oplyser, at bilens elmotor yder 136 HK, og bilens tophastighed er begrænset til 80 km/t hvilket betyder, at man ikke er i stand til at følge samme tempo som lastbiler på motorvejene.

Der foreligger ikke oplysninger om eventuel dansk salgsstart og pris.

Pin It on Pinterest