Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. August '18 13:51 by Jørli Petersen

Dage med salt

På vej til teknisk kontrol. Teamets pushcar passer sit arbejde. En Lakester kan ikke køre med lav hastighed.

Den danske Lakester med startnummer 777 er klar til start på Bonneville. Den nu gule Lakester er ny for det danske team Spirit of St. Louis Racing, men bilen er ikke ny. Den har allerede en gældende verdensrekord i sin klasse, og Speedweek på Bonneville skal bruges til at få bilen kørt ind, fået lavet alle nødvendige test, og hvis alt går vel, går Dennis Lindberg efter en ny rekord.

Lakester 777 har fået en grundig gennemgang og en del forbedringer, som især handler om aerodynamik, og den første dag på Bonneville blev brugt til at få bilen gjort klar, og helt afgørende, få bilen godkendt til start.

Lejren er ved at være etableret og bilen er klar til udpakning.

Den tekniske kontrol handler om 111 punkter der skal gennemgås. Det hjælper selvfølgelig, at bilen allerede har en log-bog fra Bonneville, – at den er kendt og tidligere godkendt, men der er ingen vej uden den grundige test, som især handler om sikkerhed, det monterede brandanlæg og om bilens tekniske data, så den kan blive placeret i den rigtige klasse.

Sponsorerne skal også have mest mulig opmærksomhed. Et par amerikanere stak næsen forbi og spurgte, – det der Stark, betyder det hurtigt, – det håber man.

Den første dag gik med at få ”lejren” gjort klar, fået hældt is i de store kølekasser, som bruges til at holde kropstemperaturen nede hos teamet, og disse kølende elementer blev pludselig nødvendige, for da motoren blev startet første gang, – det var i øvrigt første gang Dennis Lindberg hørte motoren køre live, – blev der konstateret en lille læk i en benzinslange.

Problemer er til for at blive løst.

Slangen skulle skiftes, og den type slanger med fejl sidder altid de mest umulige steder, men reparationen blev gennemført, og bilen kunne sent på eftermiddagen få det eftertragtede mærke, der betyder godkendt og klar til start.

Bursd.com følger den danske Lakester, så følg med.

Du kan også høre lyden af 1250 HK :

youtube.com/watch?v=SRjgPdA_swU&feature=youtu.be

Synet og godkendt. Klar til sæson 2018 på Bonneville.

Begrænset komfort.

Pin It on Pinterest