Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. April '16 17:11 by Jørli Petersen

Daily High

Nye biler er præsenteret mange underlige steder, men ingen varebil, er nogesinde løftet 3500 meter i vejret, så man kan få det helt rigtige billede af en Daily med Mont Blanc i baggrunden. Og bilen, - det er den ventede Daily der overholder den nye Euro 6 norm.

Nye biler er præsenteret mange underlige steder, men ingen varebil er nogensinde løftet 3500 meter i vejret, så man kan få det helt rigtige billede af en Daily med Mont Blanc i baggrunden. Og bilen, – det er den ventede Daily, der nu overholder den nye Euro 6 norm.

Nyheden om ny Iveco Daily Euro 6 i 2016 var lige så forudsigelig som jul i december, så det var udelukkende et spørgsmål om hvornår Iveco ville sende den nye generation Daiy på markedet, og hvad der eventuelt måtte følge med de ændringer, som er en ekstra omkostning i den daglige produktiuon af Daily.

Den nuværende model Daily blev præsenteret i 2014, så det er alt for tidligt at tale om face-lift, men alligevel har Iveco lavet et par enkelte forbedringer, som handler om en lidt bedre kabine, bedre materialer, bedre nakkestøtter, men generelt er det indre i Daily den absolutte topklasse, hvis man vælger Daily med det bedste sæde.

Det nye er også et forbedret system til styring og kommunikation mellem virksomhed og den kørende Daily, det er forbedringer, som især kommer distribution og budtransport til gode, mens de mange håndværksvirksomheder der kører Daily, har ikke det vilde behov, måske lige bortset fra en mulig forbedret navigation, som er en del af den komplette flådestyrings pakke.

Endelig er der blevet lidt mere plads til små og store ting i hverdagen, en Daily kabine har nu 18 forskellige rum til opbevaring, og så må vi ikke glemmer, at støjniveauet er Daily er sænket med hele 4 dB, hvilket svarer til en halvering af den støj, man oplever bag rattet i en Daily fra årgang 2014.

De kendte plusser

Men det væsentlige er overholdelse af Euro 6 norm for morgendagens Daily. Vi sender en stor tak til Iveco for at holde fast i motorer med kubik. Iveco laver jo også store lastbiler, så de ved godt hvad kubik betyder for en rigtig arbejdshest, så motorvalget starter som altid med det første spørgsmål, – “Skal det være 2,3 eller 3,0?”

2,3 motoren er også kendt fra Fiat Ducato, en motor der tidligere har gjort netop Ducato til Årets Varebil i Danmark, så vi har kun godt at sige om Ducato-motoren, og det bliver med stor sikkerhed ikke ændret, når vi har lært den nye Daily at kende. Mindste 2,3 version af Daily lægger 120 HK, og det nye ved den kendte motor er, at den er gennemgået fra kælder til kvist, eller fra oliesump til indersiden at ventildæksel, som helt usædvanligt overholder den nye Euro 6 norm, uden brug af AdBlue eller andre additiver.

Der er brugt nye og lettere materialer i 2,3 motoren, det betyder lavere vægt, men det har også betydet lavere forbrug, selv om Euro 6 er mere kompliceret end Euro 5 norm, og så har det også betydet længere serviceinterval, som nu er oppe på 50.000 km for en Daily Euro 6.

Det gælder selvfølgelig også kongeudgaven af Daily, der har 3,0 motor. Når denne motor er helt i topform, lægger den 470 kælderkolde Nm og 210 HK, og selv om forbrug af diesel i en bil som Daily er en lidt teoretisk størrelse, er det sammenlignelige forbrug af olie reduceret med otte procent, og sammen med længere serviceintercvaller, er der tale om forbedret økonomi, men i modsætning til 2,3 udgaven, bruger den store Daily AdBlue for at klare Euro 6.

Til de meget få håndværkere, der har brug for et specielt køretøj med ekstra lang opbygning og højrere totalvægt, kan vi oplyse, at Daily nu også kan fås med en akselafstand på 510 cm, hvis man vel at mærke vil acceptere en totalvægt på syv tons.

Den nye Iveco Daily Euro 6 dukker op på det danske marked inden sommerferien for alvor sætter ind.

Mont Blanc SkyWay station, som ligger på toppen af Punta Helbronner, er en station med meget lavt energiforbrug. Et sted der ikke får daglige besøg af en Daily.

Mont Blanc SkyWay station, som ligger på toppen af Punta Helbronner, er en station med meget lavt energiforbrug. Et sted der ikke får daglige besøg af en Daily.

Pin It on Pinterest