Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. November 18:52 by Jørli Petersen

Danmarks billigste

Mitsubishi Space Star er pludselig blevet Danmarks biligste bil. Er det fordi Space Star er faldet voldsomti pris, eller er der en anden forklaring.

Mitsubishi har pludselig og meget diskret fået tilegnet sig bilen, som med god ret kan kalde sig landets billigste netop nu.

Danmarks billigste er Mitsubishi Space Star, en 5-dørs hatch-back i den lille størrelse, men også større end man skulle tro, og vi har set personer af anseelig højde, sætte sig bag rattet og køre Space Star uden problemer.

Prisen på Space Star er lige nu 129.900 kr. Den pris fik os til at gå op jagt hos alle de oplagte og billige biler, men vi har ikke kunnet finde noget billigere end Space Star, så deres påstand om at være tidens billigste personbil i Danmark, får lov at stå til troende.

Men hvor blev alle de billige biler af. Hvad med alle micro-bilerne?

Forklaringen er først og fremmest den, at konkurrencen på micro-markedet er ophørt. VW Up har ikke længere en micro på deres modelprogram, Up er kort sagt væk fra det danske marked, Fiat har for længst fyret Panda, Stellantis koncernen har sagt pænt farvel til C1 og 108, og Opel har ikke haft noget, man kunne kalde micro.

Kia har stadig Picanto på markedet, men prisen er nu 129.900 kr for billigste model, og da vi kunne konstatere den pris hos Kia, blev vi ikke det mindste overrasket over at finde Hyundai i10 med en mindstepris på 145.995 kr, og med disse ord kan vi kalde den tidligere priskrig blandt microbiler, hvor det med vold og magt gjaldt om at have en indstigningspris på under 100.000 kr, for ophørt.

Det har bredt sig en ukendt fred i bilbranchens microklassen.

Men at Mitsubishi Space Star pludselig skulle være Danmarks billigste, er en pæn overraskelse, og hvad er det så man får? Selvfølgelig ikke noget særligt eller specielt, man får som sagt en overraskende rummelig bil i forhold til størrelse/klasse 1,2 liters 3-benet motor og 71 HK. Til bybrug og transport i nærområdet går det forrygende, med egenvægt på 905 kg incl. chauffør og brændstof i tanken, er der også tale om lidt kraftoverskud med 71 HK, og i den vinterlige hverdag, klarer landets billigste 20 kilometer på en liter helt almindelig benzin.

Den nye Mitsubishi Colt er stærkt forsinket i Danmark, mens den anden nyhed, model ASX, er landet hos forhandlerne i al hemmelighed.

En meget diskret krølle på Mitsubishis hale er den nye ASX, der er kommet til landet i al hemmelighed. Mitsubishi har lusket ganske få biler ind hos danske forhandlere, og her er der penge at spare, hvis man er vaks ved havelågen. Mitsubishi sælger en ASX plug-in hybrid til 300.000 kr minus en femmer, hvor selvsamme bil stiger med 30.000 kr så snart der står 1. januar på kalenderen. Det er også spændende at konstatere, at ASX kan fås får 285.000 kr, – problemet er blot, at bilen slet ikke er i Danmark. Hvis nogen skulle efterlyse den voldsomt forsinkede nye Mitsubishi Colt, er der tegn på yderligere forsinkelser. Den danske importør kan ikke blive enige med fabrikken om priserne, så det er fortsat uvist hvornår ny Colt rammer det det danske marked.

Mitsubishi Space Star er større end den ser ud, men den er især blevet billigst, fordi micro-klassen har nedlagt sig selv.

Pin It on Pinterest