Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

30. July '19 17:38 by Jørli Petersen

Danmarks smukkeste race

Den eneste ene. En Ferrari-Jaguar F1 racer, der stillede til start i det første F1 race på Monza i 1950. Nu kører raceren fem gange fra Vejle Fjord til Hotel Munkebjerg.

Munkebjerg Hillclimb afvikles igen den 11. august, og der races på den 1,6 kilometer lange rute fra tidlig morgen til sidst på eftermiddagen.

Det spektakulære hillclimb tåler at blive kaldt Danmarks smukkeste race. Hvis man står det rigtige sted på turen, kan man både se, høre og lugte de gamle racere, samtidig med man kan få den mest fantastiske udsigt over Vejle Fjord, træer og asfalt i forgrunden og broen som det behagelige ankerpunkt, og der bliver nok at se på søndag den 11. august.

Her den 1,6 kilometer lange rute. Man starter på Strandvejen med Vejle Fjord om bagbord, hvorfra det går opad hele dagen.

Alle deltagende biler kører strækningen i alt fem gange, hvis de selvfølgelig overlever de første runder. De deltagende biler er mellem 29 og 86 år gamle, og uanset om man er til britiske, italienske eller biler fra et helt andet land, er der en rigtig stor mulighed for at se flere drømmebiler i løbet af dagen, hvor alle selvfølgelig håber på høj sol og masser af varme.

En af de mest interessante deltagere er en såkaldt – og hold nu fast – en Jaguar-Ferrari Blondetti Spider Corsa 1950, en bil der kun er lavet i dette ene eksemplar, men også en bil der stillede til start i det første F1 race i historien på Monza i 1950, og bilen er rent faktisk bygget til dette formål. Senere har den danske ejer kørt flere historiske løb, blandet andet det legendariske Mille Miglia der er et løb på hele 1600 km.

Intet klassisk race i Danmark uden en Austin Healey. Her en 3000 Mk I fra 1959.

Bilen og dens danske ejer gennemførte løbet i 1999, men den meget specielle F1 racer gennemførte ikke løbet på Monza i 1950, og årsagen kan være den lidt ualmindelige sammenblanding af komponenter, som kan aflæses af bilens navn.

Det var racerkøreren Blondetti der fik bilen lavet, karrosseriet er en Ferrari 166T, mens motoren er en 3,4 liters hentet hos Jaguar, motoren stammer fra en XK120, men Blondettei ville oprindelig købe en komplet Jaguar racer. Den ide synes Jaguar ikke om, men han fik lov at købe motor og transmission fra XK120.

Motorløb fås ikke smukkere på dansk grund. Her en ægte britisk racer, en SS 100 fra det lille mærke SS (Standard Sport), der byggede biler i begrænset tal i Coventry. Officielt er bilen en årgang 1935, hvilket gør den til en tidlig model SS 100. Historiebøgerne taler om SS bilproduktion fra 1934.

Pin It on Pinterest