Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. January 22:09 by Jørli Petersen

Delebiler

EZ-1 er den mindste i det kommende bilprogram fra Renaults nye selskab Mobilize. Navnet på bilen er Renault EZ-1.

Der bliver kamp om de offentlige ladestandere, men inden 2025, ser det også ud til, at man kan klare sig uden at kunne lade en delebil.

Renault har lanceret endnu en afdeling i den store koncern. Navnet på den nye afdeling er Mobilize, og målet er at tage en stor bid af det kommende marked for delebiler, som flere store bilkoncerner har fået øje på.

Delebiler findes allerede, det er køretøjer, man kun benytter når man har et behov, og man betaler kun for den tid man har bilen, skråstreg køretøjet, så hvis man kan nøjes med få kilometer i bil, bliver udgiften til den individuelle transport tilsvarende lav.

EZ-1 er kun 2,3 meter lang, der er plads til to, og bilen kan både lades, ligesom batteriet kan udskiftes til et der er fuldt opladt.

Alligevel regner Renault med, at op til 25 procent af koncernens indtægt kan stammer fra fremtidens delebiler i 2030, men for at nå en så stor omsætning, skal man nødvendigvis ramme bredt og have flere typer køretøjer, som fremtidens brugere kan bringe i anvendelse hurtigt og let.

Første bud fra Renault er den lille model EZ-1. Den lille el-bil er 2-personers, den er kun 2,3 meter lang, så den er ultra kompakt og dermed let at slippe af med, den fylder ikke meget i bybilledet, og en af fiduserne ved den nye EZ-1, er sjovt nok en af de løsninger, som allerede blev dømt ude for flere år siden. Også af Renault.

Det udskiftelige batteri.

Det hele kan selvfølgelig styres fra dit lommegrej.

Vi har ikke de endelige data for EZ-1, men Renault oplyser, at man ikke nødvendigvis behøver at lade, man kan bare skifte bilens batteri, så EZ-1 er med andre ord super fleksibel, den kan både lades ved en stander og skifte batteri, og så siger Renault ikke noget om kommende skiftestationer for batterier, som vi nåede at kende det fra den israelske fiasko Better Place.

I det kommende program for delebiler finder vi indtil videre fire køretøjer. Foruden EZ-1, vil Renault koncernen også sende en Dacia på markedet for delebiler, dertil kommer en 5-personers, hvis man har brug for en større bil, den 5-personers forventes at blive i størrelse Megane, og den sidste kendte delebil i det foreløbige program, bliver en lille varebil. Sikkert en variant af den kommende Kangoo Express, som bliver præsenteret senere i 2021.

EZ-1 er ikke den eneste nye delebil. Der kommer også en Dacia, en større 5-personers foruden en mindre varebil.

Pin It on Pinterest