Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. May '20 08:00 by Jørli Petersen

Den første kineser

Navnet er MG, men bilen er kinesisk. Første model kinesisk MG i Danmark er en lille type SUV, men mere er på vej. Herunder en plug-in hybrid.

Kinesiske biler er på vej til Europa, og med kinesiske mener vi helt ægte kinesiske biler, selv om bilen hedder noget så velkendt som MG.

Man kan med god ret sige, at Volvo er de første kinesere i Danmark, og det er korrekt, fordi Volvos ejere er kinesiske, og hvis vi sniger os frem ved havelågen, er det også en fræk påstand, at Peugeot, Citroen og andre fra samme koncern også er ved at være rigtige kinesere, men tilfældet MG er trods alt meget anderledes.

Dagens MG er som vi tidligere har skrevet ægte kinesisk. Det er en voldsom stor kinesisk koncern der står bag MG, som ikke er mere MG end redaktions samlede ”bare”. Bilerne er lysår fra det MG vi kendte fra de gode gamle dage, og første oplevelse af kinesisk MG er også helt anderledes.

Læderstue (elstyret selvfølgelig) er standard, og listen over standardudstyr er på længde med Ida Davidsens smørrebrødsseddel.

Efter at have været rundt om bilen og sparket lidt dæk, er første mistanke om pindebrænde blæst et godt stykke i baggrunden. Kvaliteten ser ud til at ligge mange gange højere, end det man blev udsat for i de gode gamle MG-dage, hvor strejkeplagede engelske bilfabrikker, bankede biler sammen på håbløst forældet maskineri. Kvalivaren var talentløs, og historien om britiske biler kender de fleste.

Dagen efter grundlovsdag vender MG for alvor tilbage til Danmark. En ægte el-bil, som har en meget stor fordel frem for sine elektriske konkurrenter.

MG kan levere.

Hvis du køber en MG, kan du få lige den farve og den variant du ønsker allerede på torsdag, så det kan i sig selv give MG en flyvende start på dansk genkomst.

Lille type SUV, men det er kun begyndelsen. Til efteråret er kineserne klar med en lidt større type SUV.

Måden at købe MG på er også moderniseret. MG får fire udstillingssteder i Danmark, steder hvor man kan få en prøvetur, der sidder også en sælger bag det blankpolerede og afsprittede bord klar til at lave købsaftaler, men du kan også klare det hele på nettet, du behøver slet ikke at dukke op i en af de fire butikker, men hvad er den kommende elektriske MG?

Lille SUV

MG slår til med fuld smæk i den klasse der hedder ”mindre type SUV”. Det er en bil i størrelse med Peugeot 2008, lidt større end Renault Captur, og der er ingen tvivl. Denne størrelse bil er rigtig populær i Danmark.

Man aner akkurat forreste del af bilens soltag, der er standard på model “luksus”.

Nu kommer den rene ellert i den lille SUV-klasse, rækkevidden ligger på beskedne 263 km, og det er et bevidst valg fra MG, for større batterier betyder øget vægt, og øget vægt giver dårligere rækkevidde per kilo.

På den måde har MG fået skruet en elbil sammen med en totalvægt på mindre end 2000 kg. Meget usædvanligt, mens resten af teknikken ikke overrasker.

Motoren er også en velkendt størrelse, en el-bil i denne størrelse med 136 HK er ved at være standard, den nye MG lægger så 353 Nm allerede fra 0 km/t, og bilen har det antrit, som gør el-biler til noget, man ikke finder i traditionelle biler.

Pænt bagagerum, lidt over klassens gennemsnit.

Bilens data siger 0-100 på 8,2 sekund, topfarten holdes nede på 140 km/t, alt andet vil tømme batteriet på 17 kilometer eller mindre, og så oplyser MG, at man kan oplade batteriet til 80 procent på 40 minutter, men det kræver en 80 kW lader, og det ved vi af erfaring, at det er en sjældenhed. Endnu.

Derfor er MG mest bilen til det nære brug, det er hverdagsbilen, det er bilen til hjemmelader i carporten, og med priser fra 220 til 290.000 kr, bliver ny MG pludselig interessant.

Første køreindtryk er som ventet. Vi kan ikke mærke forskel på en europæisk ellert og den kinesiske, en del af dagens fortælling er også, at mange komponenter kommer fra Kina uanset hvad bilen hedder til fornavn.

Masser af lir’

MG gør et stort nummer ud af navnet, og på den måde kan man godt glemme, at der er tale om en ægte kinesisk bil.

Vi kender også Kina for at kunne producere billigt, og det gør sig gældende i MG, som er spækket med udstyr.

Bemærk det store instrument til højre. Det fortæller hvor meget du giver gas i procent, og jo, de danske biler taler dansk i instrumenteringen.

Bilen fås i to udgaver, en model Comfort og en Luxury, og selv den mindste udgave er meget mere end flot udstyret. Hvis samme mængde udstyr havde været standard i en Audi, Volvo eller VW, ville prisen havde været så høj, at salget var gået i nul, så en ren el-bil til under 300.000 kr med læderstue, dobbelt type soltag og alt andet i udstyr gør bilen endnu mere aktuel på det danske marked, og der er mere på vej fra MG.

Senere på året er kineserne klar med endnu en bil af samme type. Næste model bliver også en SUV i den lidt større klasse, nu er vi i 3008 og Qashqai størrelse, vi ved ikke noget om bilens tekniske data, men første kik på ny MG ZS understreger, at man lægger afstand til konkurrenter på udstyr, mens man ikke helt lever op til det forventede, når det gælder garanti.

Danske nummerplader på en ægte kinesisk bil i en ægte dansk rapsmark.

MG yder fem års garanti på selve bilen. Batteripakken får de obligatoriske otte år, mens rustgaranti på bilen er 10 år.

Og så lige det sidste om kvalivare som vi vender tilbage til, når vi har haft bilen til test. MG ZS har fået fem stjerner af Euro NCAP, så det kan se ud som om kineserne har gjort sig umage.

MG type SUV i en dansk bøgeskov, men det er ikke bilens rette element. Den første nye MG i mange år har en rækkevidde på 263 km. Vi går tæt på bilens reelle rækkevidde, når vi har haft bilen til test,

Det store MG-logo på fronten er udstyret med LED lys, som tændes når bilen lader.

Pin It on Pinterest