Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. September '22 19:29 by Jørli Petersen

Den første stationcar

SAIC er en kinesisk bilgigant med flere bilmærker på samvittigheden. Et af den er MG, der har travlt med at sende nye modeller på markedet.

MG kommer først med en fuldt elektrisk stationcar, og på den måde er MG en direkte årsag til Peugeot gør en dyd ud af den kommende e-308, der bliver den første el-stationcar fra Europa.

Under den internationale præsentation gjorde den kinesiske chef for SAIC, et stort nummer ud af, at bunden under MG4, også det bilfabrikker ynder at kalde for en platform, er en fælles bund fra SAIC, og på den måde kan samme bund blive brugt at et utal af kommende biler i flere størrelser, for SAIC er en kinesisk gigant med en lang række bilmærker i samme koncern.

Den kinesiske superboss Liu fremhævede også, at MG4 var endnu en milepæl i MG’s lange historie, og så slår vi lige op i banen, for hvad er det for en historiebog kineserne har liggende på natbordet?

Vi er opmærksomme på, at Kina har sin egen redigerede udgave af både historie og virkelighed, men at gøre MG4 til en milepæl kræver virkelig et par krumspring, for det eneste lighedspunkt vi kan få øje på, er bilens baghjulstræk.

Hvis du vælger MG, slipper du ikke for at slås med den typiske MG-skærm, der styrer alt for meget.

Ved præsentationen blev MG4 også betegnet som en bil med glimrende køreegenskaber. Det mangler vi selvklart at kunne forholde os til, men det er ikke helt forkert at kalde MG4 en kompakt stationcar, vi er i den populære familieklasse, hvor akselafstanden svinger i Golf og Astra størrelse, hos MG4 er den på 270 cm, bilen er begrænset til 435 cm, højden er 150 cm, og motoren i MG4 er snart lige så kendt som onsdagssnegle.

Det er den 204 hestes Bosch motor der går igen, batterierne er af den ny type med begrænset højde, pakken oplyses til 64 kWh og en rækkevidde på 435 WLTP kilometer.

Præstationerne opgives til 7,9 sekund for de første 100 km/t, tophastigheden er sat til 160 km/t, og det er også værd at lægge mærke til bilens Cw-værdi, er der pæne 0,29, takket være en lille detalje omkring fronten, hvor luftindtaget lukkes når der ikke er behov for køling. Samme princip som man benyttede i de gode gamle dage, hvor man hev i en gardinsnor inde i bilen, hvorefter et gardin blev løftet op foran bilens køler.

Det korte del af nyheden ved MG4 er ventetiden. Bilen kommer allerede til Danmark i oktober måned, og sammen med international præsentation, er MG Danmark også klar med prisen, der er sat til priser fra 285.000 kr.

MG kommer først med en klassisk type stationcar, der bliver fuldt elektrisk. Bilen er klar til salg i Danmark i løbet af oktober, og prisen siger 285.000 kr og opefter.

Pin It on Pinterest