Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

30. March 20:54 by Jørli Petersen

Audis glemte mini

Audi forsøger at sætte gang i mærkets mindste model, som indtil videre er solgt i nul eksemplarer i 2021.

Den mindste Audi hedder A1, og den mindste model med de fire ringe, er alt andet end almindelig. Det er ikke helt forkert at kalde Audi A1 for den glemte mini, og den betegnelse bakkes op af iskolde registreringstal, hvor det kun blev til 42 solgte biler i 2020, og indtil videre ikke en eneste i indeværende år.

Det skal der laves om på, mener Audi, som nu forsøger at skabe både opmærksomhed og fornyet liv i mærkets mindste, og hvad gør man, når der skal skub i salget.

Man sætter selvfølgelig prisen ned, men Audi gør også noget ved selve modelprogrammet, for det bliver færre udgaver at vælge imellem.

Ai er en mini, og den er en dyr en af slagsen. Derfor er der også mere udstyr fra start, men som altid hos Audi, vær forsigtig med at sætte kryds på listen over ekstraudstyr.

Det fremtidige A1 program består nu af de to modeller, der hedder 30 og 35 TFSI.

Det er lidt heldigt for Audi, at man har drysset røgslør ud over alt det med modelbetegnelser. Nu skal man være skriftklog udi Audi, før man kan oversætte det lidt kryptiske tal til noget håndgribeligt, for det er slut med 1,6 eller 2,4, mens 30 til gengæld er ganske trist.

Bag tallet 30 finder man VW’s 1-liters 3-cylindrede motor, og hvis nogen allerede tænker på VW Up, er den ramt lige i plet. Det er Up motoren, som med en gang turbo er lagt i Audi A1 30 TFSI. Bilen yder 110 HK, og det med at regulere pris, er til at få øje på med ny Audi A1.

Prisreduktionen er så betydende, at man godt kan have medlidenhed med de få private, der har smidt penge i en A1, for den bil der kostede 300.000 kr i 2020, er nu sat ned til 240.000 kr, og det er ikke hverdagskost, at se så markante prisfald på den officielle prisliste over noget Audi.

Modelprogrammet er skrumpet ind. Basismodellen med betegnelsen 25 er forsvundet fra Danmark.

Vi kan godt give VW koncernen lidt kredit, for ikke at falde for den om sig gribende bølge med billigere 3-cylindrede motorer. Det er ikke nogen udpræget sygdom i koncernen, men alligevel. En Audi med 3-benet motor. Det kan ikke være specielt interessant, og heller ikke til den nye pris, selv om den er nedsat med 60.000 kr.

Den rigtige A1 kører med tallet 35. Modelbetegnelsen af A1 35 TFSI, og her finder vi den vellykkede motor og gearkasse, som vi også finder i biler som VW Golf, Skoda Octavia og Seat Leon m.fl. Det er virkelig en koncernpakke, det er nutidens svar på en Golf 1,6, og de 150 HK fra Golf og A3 m.v., gør uvægerligt model 35 til den eneste interessante A1, som også er faldet i pris.

Nu koster en model 35 330.000 kr. Sidste år kostede samme bil 350.000 kr, så den eneste interessante A1 er godt nok blevet billigere, men ikke så meget, så Audi laver det vanlige trick. Man forsøger at lokke kunderne ind til en prøvetur, kunderne har fået øje på en pris der hedder 230.000 kr for noget med fire ringe, og så er det sælgerens job at vise hele modelprogrammet, også den model der koster 100.000 kr mere, hvorefter den mulige køber har fået noget at tænke på, for model 35 er den klart bedste.

I bilbranchen hedder det einsteige model. En billig model der skal lokke husarene ud af busken, og Audi er selvfølgelig ikke de eneste, der bruger denne helt almindelige finte.

Fik vi nævnt, at det mindre modelprogram faktisk er en god nyhed. Den model der er forsvundet fra det danske program, er A1 25. Også en gang 3-cylindret 1-liters, men med mindre turbokraft og et andet styreprogram. Vi siger tak til Audi for at fjerne noget skrammel.

Det er så simpelt med Audi A1, for der er kun en interessant model. Den udgave der hedder 35, og er udstyret med 4-cylindret Golf motor.

Pin It on Pinterest