Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. May 08:00 by Jørli Petersen

Den grå eminence

MG ZS med tilnavnet Hybrid+ er nummer to i rækken af MG-modeller, der kan lidt af det hele. Bilen drives af en elmotor, men medbringer også en 1,5 liters benzinmotor.

Danskerne elsker grå biler. Eller gør de? Svaret er nok meget tvetydigt, men selv pressebiler er grå, og det skulle ifølge flere kloge-Åger betyde, at bilen opretholder en højere værdi som brugt, så andre forsigtig-købere kan kaste sig ud i noget gråt, brugt og kedeligt.

Den anden del af historien er selvfølgelig, at grå er en praktisk farve. Vejens og årstidernes efterladenskaber ses ikke så tydeligt, hvilket igen betyder, at man ikke behøver at slæbe bilen gennem vaskemaskinen i tide og utide, men nok om farver, nu handler det om mekanik, og testbilen er endnu en MG med det, vi tidligere har kaldt ”omvendt hybrid”, en bil med både elmotor og benzinmotor, som heldigvis er en 4-cylindret, så man ikke sidder og bliver småtosset på maskineriet, når man bare skal flytte kilometer og småkeder sig under transport.

Gode sæder, nogenlunde indretning, godt udsyn og det hele til en pris, hvor de fleste kan være med.

Det er ikke så længe siden, vi havde grundigt fokus på denne teknikpakke. Motoren er en gammel kending, elmotoren, der spiller hovedrollen, giver sammen med benzinmotoren et maksimalt udbrud af kræfter på 194 HK, vi har ultrakort fat i en benzinmotor, der er sat til at yde 102 HK, mens elmotoren lægger respektable 136 HK, og hvis du er lidt skuffet over bilens drejningsmoment på 128 Nm ved 4500 omdrejninger, er der en ganske flot håndsrækning, for elmotoren lægger 250 Nm fra stående start, og det er dette sammenspil, der samlet giver et ganske flot indtryk.

Identisk med MG3

Vi var ganske tæt på teknikken, da vi testede MG3 Hybrid +, og hvis man sammenligner data med denne MG ZS, er der overraskelser på tapetet.

+Hybrid betyder både benzin og elmotor. Hos MG er elmotoren den største og kraftigste på alle leder og kanter.

MG ZS er en større bil, den er også tungere og dyrere, men alligevel har ZS på flere punkter bedre data end den mindre og lettere MG3 Hybrid+, og det går helt ærligt over vor forstand og ind i præstens!

At den større og tungere ZS skulle køre længere på ”literen”, er nok den mest overraskende detalje, ikke fordi det er noget, der kan målesi hverdagen, men når man kører det fintfølende apparatur frem, kan man se forskel, og det undrer. Eneste forklaring vi kan finde på, må være noget med aerodynamik, og så alligevel ikke, for frontarealet på ZS, der er type SUV-agtigt, er noget større end det er på MG3, så vi melder pas. Den kan vi ikke lige knække.

Bedre økonomi

Modsat kan vi let forholde os til at alt det praktiske. ZS er den rummelige familiebil, det er også den praktiske løsning på familietransport, man klapper bare op til bagsædet eller bagagerum, og de fleste kan få opfyldt deres transportbehov, vi er efterhånden også blevet ganske velbekendte med MG’s måde at tænke bil på, og med det mener vi de finurlige skærme, der alle har sine små specialiteter alt efter bilmærke, og når først man får tygget sig gennem de indledende øvelser med MG, begynder logikken langsomt at indfinde sig.

Det kræver lidt tid, at finde rundt i MG’s store skærm, men det kommer med øvelsen. Bemærk også den store “håndhviler” i midterkonsollen.

Som ejer af bilen kræver det en indkøringsperiode, herefter er det hele hverdag, og som altid er kinesiske biler ganske veludstyret, især når man kravler op på et højere niveau, som det er tilfældet med denne MG ZS, der koster tæt på de 300.000 kr, hvor basisudgaven kan fås for det mindste beløb muligt under 250.000 kr.

Skuffelser? Ikke det vilde, størst er nok den noget tvivlsomme trailervægt, med kun 500 kg vil flere potentielle købere se sig om efter alternativer, men når MG tager forbehold med en lav trailervægt, hænger det ganske sikkert sammen med drivlinjens konstruktion, hvor det er elmotoren, der tager det tunge slæb, mens benzinmotoren er den store leverandør af ladeenergi til både motor og det begrænsede batteri.

Plads til det meste, og rigeligt til de fleste danskerens behov.

250.000 kr da for en anderledes hybrid, der kan klare det meste, og ja, der er konkurrenter i farvandet, men der er ikke noget, der kan sammenlignes direkte med MG’s omvendte type hybrid, så MG er på sine egen måde noget for sig selv, og så fås bilen også i andre farver end grå.

En svaghed i MG ZS. En meget tynd bund i bagagerummet, og 12V akkumulatoren ligger lige under det bløde låg. For at gøre ondt værre, var pluspolen blottet, da vi tjekkede testbilen.

Køremæssigt er vi på et klart plus sammenlignet med de kinesiske el-biler, årsagen er selvfølgelig den lavere vægt, der er mindre modstand, når der skal skiftes retning, styringen er mere følsom, menderfra og til at kalde en MG for en bil med rigtigt gode køreegenskaber, er der stadig et stykke vej.

Målt direkte sammenlignet med benzinbiler af samme type, og det er SUV look-alike eller cross-over, kald det hvad du vil en tidlig søndag morgen, så lander vi på det jævne og det gennemsnitlige. Ikke noget der kalder på ophidselse, men heller ikke noget der hiver i smilebåndet. Vi er på den slagne landevej.

MG ZS Hybrid+

Basispris på 250.000 kr og en bil af typen SUV look-alike er noget der kan lokke danske bilkøbere hen til forhandlerne.

Pris: fra 249.999 kr

Pris for testbil: 293.699 kr

Motor: 1,5-liter 4-cyl

aut 3-trins

102 HK v. 6000 o/m

Systemydelse 194 HK

128 Nm v. 4500 o/m

0-100 km/t: 8,7 sek

Tophastighed: 168 km/t

ECE-snit: 19,6 km/l

Kørevægt: 1495 kg

Totalvægt: 1890 kg

Trailer: 500/500 kg

CO-2: 115 g/km

Pin It on Pinterest