Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. February 15:57 by Jørli Petersen

Den høje Polo

Det handler om et let ændret front med en lidt anden type lygter, og selvfølgelig er et også nye såkaldte assistentsystemer, der bliver mere og mere irriterende.

Tiden hvor Golf og Polo var topsælgere hos VW er forbi. Nu er de populære modeller i koncernen de højere modeller, og derfor er det ekstra interessant, når VW pudser, polerer og forbedrer T-Cross, der er mærkets mindste cross-over eller SUV-type bil.

Der er ikke de store ændringer på nyeste udgave af T-Cross. Det er de vanlige værktøjer, der er taget i brug, der er ændret lidt omkring lygtepartierne for og bag, VW gør et større nummer ud af den nye lygtesignatur på bilens bagdel, og så handler resten om lidt mere sikkerhed, det man på moderne dansk bilsprog også kalder assistentsystemer, som flere og flere finder mere og mere irriterende, men når VW gør lidt ekstra ud af ny T-Cross, er det også fordi bilen efter VW’s eget udsags har nyt interieur, og ikke uvæsentligt, forbedret materialekvalitet.

Det sidste er nok ikke uvæsentligt, for VW har et par gange på det seneste skuffet på netop valg af materialer, det er som om man har taget imod dagens tilbud fra billig-Peersen. Derfor venter vi med lidt ekstra spænding på at se, om VW nu også har ret i deres påstand om forbedret kvalitet.

Kabinen i T-Cross skulle efter VW’s eget udsagn have fået bedre materialer.

Motormæssigt er der intet nyt under solen. Det hele handler om 1-liters 3-benet, det er VW Up motoren, der trækkes rundt i manegen, og i billigste trim udløser det 95 HK med 6-trins manuel gearkasse, mens de der vælger at bruge lidt flere penge på T-Cross, kan risikere at møde samme motor, men med 115 HK, og hvis man er grundigt ved muffen, kan man også få T-Cross med 7-trins automatgear af typen DSG.

Imidlertid er det mest interessante ved den nye model, at der er usikkerhed omkring prisen. Spørgsmålet må være: Hvad koster en T- Cross?

Når VW rundsender de første begejstrede linjer om den nye model, forlyder det, at man har en startpris på 250.000 kr. VW kalder det introduktionspris, og hvis den holder vand, ved man ikke, hvor længe prisen holder.

Kikker man på VW’s officielle side er prisen imidlertid anderledes. Her står intet om introduktionspris, her kan man i stedet læse, at prisen for den billigste T-Cross er 300.000 kr, så hvis vi skal formode, at den rigtige pris på T-Cross er fra 300.000 kr og op, gælder det om at komme en tur til forhandleren, for at se, om man kan få papir på en bil til 250.000 kr.

Den store tvivl om ny T-Cross handler om prisen. Hvad koster den face-liftede SUV-type? Er det 250.000, som skulle være en intropris, eller er det fra 300.000 kr, som er prisen på VW’s egen hjemmeside?

Pin It on Pinterest