Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. March 10:22 by Jørli Petersen

Den kommer, den kommer

Ny Mercedes Sprinter er på vej, men hvor er bilen klar til de danske veje. Masser af snak, men meget lidt handling.

Mercedes trækker den i langdrag. Massevis at såkaldte nyheder, bunkevis af mere eller mindre lødig information hvis eneste formål må være at holde interessen sådan nogenlunde, men Mercedes er ikke meget for at være helt konkrete omkring ny Sprinter, og så lidt alligevel.

Der er kommet priser på ny Mercedes. Både en elektriske og den ”rigtige” Sprinter, der får OM654 motoren i fire varianter, fra 114 til 190 dieselheste, og der bliver om ikke frit valg mellem manuelt gear og automatkasse, så bliver det en mulighed for de, der ønsker at betale lidt mere for en diesel Sprinter.

Prisen på ny Sprinter starter ved 342.622 kr før moms og levering. Prisen på den elektriske Sprinter, som måske, måske ikke vil være klar til salg engang i løbet af sommeren, er landet på en startpris der hedder 583.000 kr før moms og levering, så endnu engang, skal man virkelig ville en elektrisk varekasse, eller også skal man være trukket til truget af en offentlig myndighed, som ikke vil have noget med en virksomhed at gøre, med mindre virksomheden kan præsentere en vis mængde elektriske køretøjer.

Som noget nyt kan en Mercedes endelig tale dansk. Hvis ikke dialekten er alt for voldsom, kan man give bilens systemer ordre med almindelig tale. Rattet fra personbilerne er også flytter over i ny Sprinter, og det er ikke et rat uden problemer. Der sker alt for meget på alt for begrænset plads. Selv frøken Jensen fra regnskab vil mene det er lidt problematisk.

Vi ved også, at ny Sprinter kommer med vægtgrænse op til 5,5 ton, de mange modeller kan fås med enten træk på for- eller baghjul, og hvis ikke man kan tage en beslutning, kan man vælge træk på alle fire.

Selvfølgelig er der mere sikkerhed i en ny model. Andet er ikke muligt i disse tider, der er blandt andet linjevogter, der ser ud til at være standard, mens det måske vigtigste udstyr i en dansk varebil må være sideguard systemet, et system der skal mindske antallet af kedelige oplevelser med cyklister, findes på listen over ekstraudstyr.

Men hvornår er bilen så klar til at blive langet over disken? Vi har rettet endnu en forespørgsel til Mercedes, og efter et grundigt tryk på maven, oplyser Mercedes Danmark nu, at bilen går i produktion i løbet af april, og der er åbenbart ikke langt fra samlebånd til en dansk forhandler. De første model ny Sprinter er klar til levering de sidste dage i april.

Alle de kendte varianter fortsætter ufortrødent, og ny Sprinter kan fås med træk på for-, baghjul, eller på alle fire.

Pin It on Pinterest