Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. May '19 20:17 by Jørli Petersen

Den mindste i front

BMW’s mindste bliver også mindre i virkeligheden. Efterårets største nyhed fra BMW krymper med få millimeter.

Når biludstillingen i Frankfurt åbner i september, bliver det med en helt ny BMW 1-Serie helt i front. På BMW’s gigantiske stand er det mærkets mindste model, der får den største secene og de skarpeste projektører, og siden 1-Serie slog i gennem i 2004, er den lille BMW blevet mere og mere populær, og på det danske marked, er BMW 1-Serie en absolut topsælger for tyske BMW.

Næste 1-Serie følger det bedste traditioner fra BMW, man kaster sig kun sjældent ud i noget der kan beskrives som ny design, man udvikler bilerne frem for at tegne noget nyt, og det er også tilfældet med efterårets nye 1’er, der har fået lidt mere plads i kabinen og lidt længere akselafstand.

BMW tegner ikke nye biler, man udvikler på en eksisterende model og det eksisterende design.

BMW mener, at de forbedrede pladsforhold især bliver mærkbare på bagsædet, her kan vi indskyde, at der ikke skal meget til, før det er bedre, der bliver også lidt bedre plads på forreste række, mens selve bilen er en anelse kortere end den nuværende model 1.

Akselafstanden er øget med to centimeter til 267 cm, højden er også minimalt, det samme er bilens totallængde, mens der lige så selvfølgelig er skruet op for sikkerheden med en masse af de nye systemer, mens aktive fartpilot bliver noget der koster ekstra.

Kabinen er typisk for BMW. Endnu engang er der tale om små ændringer, mens sikkerheden godt må tage kvantespring.

Motorprogrammet består udelukkende af 4-cylindrede motorer. To benzin og tre diesel, mindste benziner er 118i med 140 HK mens den absolutte topmodel, den klart mest attråværdige, er den nye M135i xDrive, der som navnet siger har 4-hjulstræk, men også en pumpet 4-cylindret motor med hele 306 HK.

Vi har ikke endelige data på den nye 1-Serie, der skal jo være noget nyt når tæppet bliver trukket væk fra 1’eren i Frankfurt, men det er ikke uventet, at de tre gange diesel bliver 116d, 118d og 120d x-Drive med henholdsvis 116, 150, og 190 HK, hvor den kraftigste diesel også kører med 4-hjulstræk, der bliver udstyret med et nyt mekanisk differentiale, mens den skrappe model M også bliver udstyret med launch-control, så alle 306 HK kommer bedst muligt ned i asfalten.

Priserne. Stadig ukendt. Dansk premiere: Kort efter debut i Frankfurt. Ultimo oktober lyder sandsynligt.

Der bliver kun to benzinudgaver af den nye 1-Serie, men hvilken topmodel. En ny M1 med 4-hjulstræk, 306 HK og launch-control.

Pin It on Pinterest