Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. June '20 19:43 by Jørli Petersen

Den mindste SUV

Den er tidens mindste helt ægte SUV, nu får den mild-hybrid som standard, og motoren er stadig 4-cylindret. Et stort plus. Den face-liftede Ignis kendes bedst på de nye “bisser”.

Suzuki Ignis skiftede både stil og karakter, da den nuværende model dukkede frem, og Suzuki var ikke sen til at sætte bilen i bås. Det er Danmarks mindste SUV påstod Suzuki, og vi måtte give dem ret, og selv om bilen nu har fået et forsigtigt face-lift, er det stadig lige så rigtigt, for Ignis fås også med træk på alle fire, og dermed er den berettiget til at ryge i afdelingen for ægte SUV-modeller.

Denne lille SUV har også en anden fordel. Suzuki hygger sig gevaldigt med en ganske velfungerende 4-cylindret 1,2 motor, der samtidig er en af de mest rene benzinmotorer i det hele taget, målt af tyske ADAC i de nye real-life test, så det er ikke kun Suzuki pral, men nu bliver det hele en anelse bedre, fordi der er mulighed for at køre lidt længere på literen i ny Suzuki Ignis, som netop er nået ud til forhandlerne.

Små forsigtige ændringer og forbedringer i kabinen.

Nyt standardudstyr på Suzuki Ignis er det allerede kendte mild-hybrid system fra Suzuki. Nu bliver det standard på alle modeller, systemet er den kendte 12 volts system, der er bilbranchens svar på computerens plug-and-play.

Man tager kort sagt et andet og større batteri, mens resten af komponenterne pænt sagt udskiftes eller tilføjes ved at blive skruet direkte på bilerne, så Suzuki har maksimal fleksibilitet på deres produktion.

Hvis der er stor efterspørgsel på mild eller slatten-hybrid, som vi ynder at kalde denne form for hybrid, så skruer Suzuki bare lidt flere komponenter på bilerne. Hvis interessen er dalende, lader man bare være, for bilerne er det samme.

Basis Ignis har kun minimalt sikkerhedsudstyr, men det kan tilkøbes. Suzuki har lavet en sikkerhedspakke til 5000 kr.

Den rene 1,2 motor har samtidig fået en lille opdatering så den nu lægger 83 HK og 107 Nm, og med så begrænset moment, er enhver tænkelig ekstra hånd til forbedret acceleration velkommen, og det er netop hvad de små hybridsystemer kan tilbyde. Ikke meget, men det er der, og det gør også noget ved bilens forbrug. Ny Ignis skulle køre 19,6 km/l efter WLTP normen, og det er også noget nyt, at Ignis fås med automatgear af CVT typen.

Priserne på Ignis starter ved 140.000 kr. Vil man have en større sikkerhedspakke, – det er ikke ret meget i basismodellen, skal man slippe 145.000 kr, og kaster man kærlige blikke på listen over yderligere udstyr, skal man være forberedt på at dykke lidt dybere i tegnebogen.

Suzukis 1,2 motor er både 4-cylindret og en af de reneste benzinmotorer i det hele taget. Nu er motoren optimeret til 83 HK.

Pin It on Pinterest