Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. July 21:00 by Jørli Petersen

Den næste Astra

Den næste Opel Astra iklæder sig Opels nye design, mens resten af bilen er meget identisk med ny Citroen C4 og efterårets nye Peugeot 308.

Opel er ved at lægge sidste hånd på den næste Astra, som ventes til Danmark i første kvartal af 2022. Som det er almindeligt med en ny Opel, kommer bilen først som 5-dørs, siden følger så den populære stationcar, som har været en stor succes for Opel i mange år, men det nye med Astra er, at den ikke er så meget Opel som der er i den nuværende Astra.

Ny Astra har rigtig meget til fælles med ny Citroen C4 og den næste Peugeot 308, der også ventes præsenteret i løbet af meget kort tid, mens resten af af ny Astra er en kendt opskrift, hvis eneste lille afvigelse er, at Astra ikke kommer som el-bil, men som plug-in hybrid.

Ny Astra bliver beskedne fire millimeter længere end den nuværende model, mens akselafstanden er øget til 168 cm.

Først 5-dørs – siden som stationcar.

Motorprogrammet består af den velkendte 3-cylindrede 1,2 liters benzin og den noget bedre 4-cylindrede 1,5 diesel, ligesom 6-trins manuel gearkasse og 8-trins automatgear overtages fra det nuværende modelprogram.

Motorydelsen på de traditionelle udgaver varierer fra 110 til 130 HK, mens den samlede ydelse på den kommende plug-in hybrid bliver 225 HK, og det lyder også som noget allerede kendt fra PSA-koncernen. Opel har endnu ikke sagt det lige ud af posen, men det ligner 1,6 liters benzin med en ikke kendt effekt, men det kan komme op til 180 HK, hvor el-delen sørger for det sidste, så den maksimale ydelse når de 225 HK.

Nyt kabinedesign i den næste Astra.

Bortset fra det nye ”Mokka design”, skal man især søge nyhederne i sikkerhed og elektronisk udstyr. Man skal også lægge mærke til de nye forlygter på den næste Astra, lygter der har helt ny LED teknologi, hvor hver forlygte består af 84 enkelte lysenheder, der er selvjusterende på en sådan måde, at man ikke kan genere sine medtrafikanter.

Der er ikke nyt om kommende priser på Astra, det gælder også for den kommende plug-in hybrid, hvor den nuværende afgift på plug-in hybrid biler for 2022 bliver en del af efterårets finanslov. Den nuværende afgift for plug-in hybrid biler udløber ved årsskiftet.

Teknikken i ny Astra er velkendt med allerede kendte benzin og dieselmotorer. Der er kun en enkelt lille overraskelse …..

Den næste Astra kommer også som plug-in hybrid.

Pin It on Pinterest