Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. September '17 20:30 by Jørli Petersen

Den næste cee’d

Forløberen til den næste Kia cee’d, har et meget spændende design. En langstrakt bil med fræk taglinie og ingen midterstolpe.

Kias europæiske hovedkvarter er næsten nabo til det store udstillingsområde i Frankfurt, så det er naturligt, at Kia giver den hele armen på årets biludstilling. Det store trækplaster er dette designstudie, som Kia kalder for en forløber for den næste folkemodel cee’d, -og hvilken bil.

Hvis bare en del af dette designstudie bliver til virkelighed, kan den næste cee’d blive en ægte træffer, men spørgsmålet er selvfølgelig, hvor meget af det vi ser på dette Proceed designstudie, der bliver til virkelighed på den næste model cee’d.

Jo, den næste cee’d kommer også som 5-dørs, men nok ikke med et så interessant agterparti.

Foruden den lækre taglinie og ganske langstrakte bil med de store hjul, er det værd at lægge mærke til den manglende B-stolpe – eller midterstolpe. Det er lidt kompliceret at droppe en midterstolpe, der skal indbygges forstærkninger andre steder, og med dagens krav til kollisionssikkerhed er et ikke så ligetil.

Tværvanger siger Kia, javel ja, vil langt de fleste sige, indtil man har helt styr på hvordan og hvor meget ekstra det betyder på vægtskålen, men indvendigt er designstudiet også et godt stykke fra de plaststøberier, der udgør det meste af moderne biler indre.

Indretningen omkring førerpladsen er hentet direkte fra den åbne amerikanske cabriolet fra 50’erne, så det bliver ikke til noget, sæderne er lavet med håndsyede stoffer, så det bliver heller ikke til noget, og dørbeklædningen er i dette tilfælde lavet med håndmalet satin, så det går også videre til glemmebogen, og vi tror heller ikke på, at det kommer på listen over ekstraudstyr.

Til gengæld er det helt sikkert, at en ny cee’d er på vej. Tidplanen kan godt være en produktionsklar model på biludstillingen i Geneve i det tidlige forår, hvis alt går rigtig hurtigt, kan det betyde salgsstart i sommeren næste år, men der er også en lille mulighed for, at det hele bliver skubbet en omgang, så den endelige nye cee’d først er klar på biludstillingen i Paris om et år.

Kabinen, som aldrig kommer til at rulle på samlebåndet, har hentet sin inspiration hos 50’ernes amerikanere. Sæderne er håndsyede stoffer og beklædningen er lavet med håndmalet satin. Kia kalder det cee’d med haute couture.

Pin It on Pinterest