Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. January '17 16:12 by Jørli Petersen

Den rigtige S-Cross

S-Cross er pludselig blevet Suzukis største, men seneste model S-Cross er en blanding af gode og dårlige nyheder.

S-Cross er pludselig blevet Suzukis største, men seneste model S-Cross er en blanding af gode og dårlige nyheder.

Suzuki S-Cross har tidligere været under lup på dette site, og selv om den første bil vi havde til test, var den mindste model med 1-liters motor, blev det til en ganske pæn anmeldelse af den bil, som er blevet Suzukis største.

Vi gentager hurtigt, at S-Cross er blevet lidt højere, den er længere end den nye Vitara, den har et rigtig pænt bagagerum, der er gode forbedringer i selve bilen, men S-Cross er ikke en egentlig ny model. Der er tale om et såkaldt face-lift, og derfor er ændringerne begrænsede, og så alligevel ikke i tilfældet S-Cross.

Motorprogrammet er ændret radikalt, foruden den 3-cylindrede 1-liters fra Celerio, fås S-Cross også med det vi mener er den rigtige maskine, en 1,4 liters turbo, stadig benzin, men med 140 HK og et mærkbart forbedret moment, som begynder at lystre så småt fra 1500 omdrejninger.

Med S-Cross 1,4 får man også en 6-trins gearkasse, endnu et væsentligt argument for at vælge netop denne version, og nok engang er Suzuki ikke faldet for mærkets tidligere dårlige vane, og har givet bilen en alt for høj totalgearing, for at opnå urealistisk høje (læs gunstige) forbrugstal, som kun havde det formål, at få køberne til at falde i svime over den gode økonomi, for derefter at bliver godt gnavne, når disse tal ikke kunne omsættes til hverdagsbrug.

S-Cross er i begge versioner gearet så det er brugbart, vi vil endda strække os til at sige – til den bedre side, og selv om de 18,5 km/t i officielt ECE-snit ikke kan genopleves i denne test, er forkellen fra teori til praksis ikke så himmelråbende, at det giver anledning til kritik.

Ganske pænt og brugbart bagagerum.

Ganske pænt og brugbart bagagerum.

Hvem kan forstå Suzuki?

Til gengæld kan vi sætte os ind i forhandlernes helt store problem, for det der tidligere var en paradedisciplin for Suzuki, -lige at nappe den halv- og heltstore trailer med på tur, er nu blevet til en næsten uløseligt problem for en mulig S-Cross køber, som trailermæssigt er hæmmet i ubegribelig grad.

Hvor Grand Vitara tidligere løb med en stor del af landets hestetrailere og store campingvogne, er man nu hensat til en maksimal vægt på 1200 kg, når man kører i den største model Suzuki. En helt anderledes virkelighed, og hvad gør en Suzuki forhandler, når en ellers tilfreds kunde dukker op i butikken, og vil have en ny trækker til campingvognen eller ponytraileren?

Det seneste facelift har også givet mærkbare forbedringer i kabinen.

Det seneste facelift har også givet mærkbare forbedringer i kabinen.

Problemet er uløseligt. Den tidligere Suzuki ejer må skifte til en andet mærke, og var det nu også lige det, Suzuki havde til hensigt med de nye biler: At sende gode kunder videre til andre mærker?

For at gøre tilværelse endnu mere besværlig, har Suzuki fundet ud af, at deres biler ikke må ombygges til danske varebiler, og endnu engang er det helt umuligt at forstå Suzuki måde at tænke på. I 2007 var Suzuki den mest solgte varebiler i Danmark, indtil regeringen i nattens mulm og mørke ændrede reglerne for biler på gule plader, så Suzuki fabrikken har frataget forhandlerne ikke en, men to store kundegrupper, så der er ikke noget at sige til, hvis nogle forhandlere tænker grimme tanker om fabrikken, – i al stilhed selvfølgelig.

Den direkte sammenligning mellem S-Cross 1,0 og 1,4 falder klart ud til fordel for model 1,4. Ikke fordi 1,0 er dårlig, vi står stadig ved, at vi var lidt imponeret over det Suzuki havde fået ud af lille motor i stor bil, men 1,4 er den rigtige, selv om totalvægten er den samme, kørevægten er anelse højere og trailervægten den samme.

Helhedsindtrykket er en klasse bedre i model 1,4, især hvis man bruger bagsædet til det oprindelige formål, og samtidig kan finde på at smide noget tungt i bagagerummet.

Suzuki S-Cross 1,4 Active

Suzuki S-Cross er en stor bil, men i modsætning til forgængeren, er der ikke længere en diesel på modelprogrammet, og trailervægten er dalet til et umuligt lavt niveau.

Suzuki S-Cross er en stor bil, men i modsætning til forgængeren, er der ikke længere en diesel på modelprogrammet, og trailervægten er dalet til et umuligt lavt niveau.

Pris: fra 199.990

Pris for testbil: 267.990 kr

Motor: 1,4 4-cyl turbo

6-trins man

140 HK v. 5500 o/m

220 Nm v. 1500-4000 o/m

0-100 km/t: 9,0 sek

Tophastighed: 200 km/t

ECE-snit: 18,5 km/l

Kørevægt: 1225 kg

Totalvægt: 1730 kg

Trailer: 400/1200 kg

CO-2: 120/km

Samme totalvægt, lidt højere kørevægt, samme trailervægt,

Pin It on Pinterest